Ranskan kapteeni Sacha Treille näki joukkueensa yllätyksen valuvan käsistä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sacha Treille kuuluu Ranskan kokeneimpaan osastoon.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Ranskan kapteenina pelannut Sacha Treille oli harmissaan joukkueen yllätysvoiton livettyä käsistä. Peli olisi voinut kääntyä toisinkin.

Ranskan kapteenina toiminut Sacha Treille oli Sveitsi-tappion jälkeen apeana. Ranskan kannalta hienosti alkanut peli lahosi kuitenkin käsiin ja kääntyi tappioksi.

− Tämä oli vaikea peli meille. Aloitimme hyvin ja yllätimme Sveitsin ensimmäisessä erässä.

Ranska johti peliä 2−0 avauserän jälkeen ja olisi voinut iskeä useammankin maalin. Toisesta erästä alkaen Sveitsi kuitenkin näytti, miksi se kuuluu maailman ehdottomiin huippujoukkueisiin.

− He tulivat kuitenkin vahvasti toiseen erään ja menetimme momentumimme. Sen jälkeen kaikki vaikeutui. Olemme pettyneitä.

Ranskan peli hajosi toisessa erässä pahasti. Erityisenä ongelmana olivat rangaistukset, joita Ranska keräsi kahdeksan minuuttia toisessa erässä.

− Mielestäni isoin ongelmamme oli suuri jäähyjen määrä toisessa erässä. Pelasimme hyvää alivoimaa, mutta hukkasimme siinä myös paljon energiaa. Se muutti pelin suunnan.

− Sen jälkeen he pääsivät meihin paremmin kiinni ja pelin kuva muuttui toisesta erästä alkaen, Treille harmitteli.

Treille oli kuitenkin tyytyväinen Ranskan kokonaispanokseen pelissä.

− Kerroin joukkueelle, ettei meillä ole mitään hävittävää. Meidän täytyy vain pelata kovaa ja katsoa, miten Sveitsi vastaa.

− Onnistuimme siinä alkuun hyvin ja kun aloimme menettää momentumiamme toisessa erässä, yritin muistuttaa kaikkia siitä, mikä toimi avauserässä.

Resepti onnistumiseen oli tarkasti tiedossa.

− Meidän olisi täytynyt pelata yksinkertaisesti, taklata paljon ja laukoa paljon. Sveitsi oli kuitenkin selvästi parempi joukkue kuin me.

Ranska lähtee viimeisiin peleihin A-lohkon kuudennelta sijalta. Sarjapaikka on jo varma ja se ilahduttaa Treilleä.

− Tämä turnaus on ollut meille melko hyvä tähän mennessä. Tavoitteenamme oli säilyttää sarjapaikkamme ja se varmistui jo neljän pelin jälkeen. Se oli hieno suoritus meiltä.

− Sen jälkeen tavoittelimme vielä puolivälieräpaikkaa, mutta häviö Tanskalle esti sen.

Viimeisessä pelissä Ranska kohtaa Kanadan. Joukkue lähtee peliin valtavana altavastaajana, mutta vailla huolia.

− Nyt pelaamme ilman paineita ja nautimme olostamme, Treille päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle