Ranskan NHL-tähti Alexandre Texier iloitsi paluustaan Ranska-paitaan ja Suomeen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Alexandre Texier pelasi kuten joukkueen tähtihyökkääjän saattoi olettaakin pelaavan.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Ranskan tähtihyökkääjä Alexandre Texier oli ratkaisuroolissa Kazakstan-voitossa. Nuori NHL-hyökkääjä ylisti Suomea ja mahdollisuutta edustaa kotimaataan.

Ranskan ja Kazakstanin välinen ottelu oli alusta loppuun saakka tasaväkistä kamppailua. Pelilliset hienoudet loistivat poissaolollaan ja peli oli tiukkaa fyysistä vääntöä.

Ranskan ykköstähtenä tuikki hyökkääjä Alexandre Texier, joka 1+1-tehoillaan ensin nosti maan tasoihin ja myöhemmin alusti joukkueen 2−1-voittomaalin. Hyökkääjä oli tyytyväinen saavutettuun kolmen pisteen voittoon.

− Oli hyvä juttu, että saimme kolme pistettä. Tämä oli vain yksittäinen ottelu, mutta saimme tehtyä työmme ja voitettua.

Ranska kuuluu vääjäämättä MM-turnauksen altavastaajiin ja Texierkin tiedostaa sen. Sarjapaikkakamppailussa Kazakstanilta napattu täysi pistepotti maistuu Ranskalle oikein hyvin.

− Nämä olivat tärkeät kolme pistettä. Tiedämme, että Kazakstan- ja Italia-ottelut ovat avainotteluita ja nyt niistä toinen on hoidettu. Nyt täytyy vain jatkaa työntekoa, Texier iloitsi.

Ranska saa vastaan seuraavaksi Saksan. Edessä on kova ottelu ja Texierillä on yksinkertainen resepti sitä kohden.

− Nyt täytyy vain levätä ja nauttia vähän ja sitten valmistautua huomiseen Saksa-otteluun.

Texier palasi maahan, jossa kasvoi ammattilaiseksi

Texier on tuttu pelaaja myös suomalaisyleisölle. Ranskalainen pelasi Liigaa KalPassa kaksi kautta ja kehitti itsensä samalla NHL-pelaajaksi. Mies toteaakin, että Suomi on hänelle erityisen tärkeä paikka.

− Minulla on mukavaa täällä. Rakastan tätä kaupunkia ja maata. Olin täällä kaksi kautta ja ne olivat varmaan kaksi parasta kautta elämässäni.

− Opin täällä todella paljon. Opin pelaamaan jääkiekkoa, puhumaan englantia ja kaikenlaista muutakin. Sami Kapanen opetti paljon ja se oli hyvää aikaa. Olen iloinen, että pääsin takaisin tänne, Texier muisteli haikeana.

KalPan jälkeen Texier suuntasi NHL:ään kauden 2018–2019 lopuksi ja on saanut vakiinnutettua pelipaikkansa maailman kovimmassa sarjassa. Mieheltä odotetaankin MM-turnauksessa sekä johtajuutta että tehoja.

− On mielestäni mukavaa olla johtava pelaaja. Kuten sanoit, olen kuitenkin vasta 22-vuotias ja minulla on vielä paljon opittavaa. Yritän ensisijaisesti auttaa joukkuetta ja saada tuloksia. Minun täytyy harjoitella kovasti ja tulla paremmaksi.

Texierin kausi on ollut loukkaantumisten sävyttämä, eikä pelituntuma ole miehen mukaan edelleenkään huipussaan. Se ei kuitenkaan hyökkääjää hidasta.

− En ole pelannut kahteen kuukauteen ennen tätä turnausta. Se on kovaa tavaraa, mutta se on mitä on. Haluan vain edustaa maatani ja antaa kaikkeni.

Texier pelaa jo kolmannessa MM-turnauksessaan Ranskan väreissä. Kotimaan edustaminen on miehelle tärkeää.

− Maajoukkueessa pelaaminen on aina erityistä, etenkin tällaisessa turnauksessa. Olen onnellinen ollessani täällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle