Ranskalaiset lähtevät innolla Leijonia vastaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Valentin Claireaux kiekkoili Sportissa kuluneella kaudella.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Leijonat kohtaa sunnuntai-illan ottelussa Ranskan. Ranskalaiskapteeni Damien Fleury ennustaa hikistä iltapuhdetta, mutta lähtee muiden ranskalaispelaajien lailla innolla otteluun.

Slovakia-kamppailun jälkeen Ranska käänsi katseensa jo kohti Suomi-ottelua. Joukkueen kapteeni Damien Fleury puhahti ja pudisteli päätään kysyttäessä, millaista ottelua hän odottaa.

− Samanlaista kuin Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan. Tulee olemaan todella vaikea ottelu, mutta meidän täytyy uskoa itseemme ja tarvitsemme pisteitä pysyäksemme tällä sarjatasolla.

Toissa vuonna Ranska otti yllätysvoiton Suomesta Pariisin lohkossa lukemin 5-1.  Fleury linjaa, että ottelu on erilainen, kun vastassa on tuttuja pelaajia.

− On erilaista ja hauskaa. Haluamme näyttää heille mihin pystymme. Tiedämme, että pystymme tekemään jotain yllättävää, kapteeni päätti.

− Ei tule olemaan ottelussa isoja yllätyksiä. Suomalaiset luistelevat hyvin ja osaavat kiekollisen puolen. Meidän täytyy Puolustaa hyvin ja tiiviisti, jos haluamme edes mahdollisuuden pisteisiin. Tuttuja pelaajia täytyy kunnioittaa, muttei liikaa, Vaasan Sportissa viime kaudella pelannut Valentin Claireaux tuumi tulevasta taistosta.

− Haluan vain pelata omaa peliäni ja tehdä kaikkeni joukkueen eteen. Katsotaan mitä tapahtuu. (Eetu) Luostarinen on hyvä jätkä ja ystäväni, Columbus Blue Jacketsissa debytoinut Alexandre Texier ennakoi.

Texier ei kuitenkaan pääse kiekkoilemaan viime kauden seuratoveriaan vastaan Luostarisen loukkaannuttua Iso-Britanniaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle