Rangersissa sivuosaan jäänyt Tarmo Reunanen palasi Lukkoon, mutta tavoitteena on yhä NHL − "Tiedän tasan tarkkaan, mikä täällä on arjen laatu"

LIIGA / Haastattelu
Tarmo Reunanen palasi kieli pitkällä Lukkoon.
Kuva © Tiia Mahkonen
Liigaan palaava Tarmo Reunanen vietti kaksi viimeisintä kautta Pohjois-Amerikassa. Vaikka NHL-ottelut jäivät toistaiseksi vain neljään, Reunanen koki, että ne ruokkivat itseluottamusta.

Pohjois-Amerikassa vietetyt kaudet olivat Tarmo Reunaselle antoisia, mutta myös rikkonaisia. Tulevalle kaudelle Lukon vahvuuteen liittyvälle puolustajalle ratkaisu tulla takaisin Raumalle oli harkittu, mutta myös melko selkeä.

− Minulle tuli ajatus, että pitäisi saada ehjä ja hyvä kausi niin treenin kuin pelin muodossa. Tuttu ja turvallinen paikka. Viihdyn täällä todella hyvin ja tiedän tasan tarkkaan, mikä täällä on arjen laatu, Reunanen kertoo.

Liigan kausi 2019−20 keskeytettiin ennen runkosarjan viimeistä kierrosta koronaviruksen leviämisen takia, ja tämä jäi myös Reunasen viimeiseksi esiintymiseksi Lukko-paidassa ennen lähtöä Pohjois-Amerikkaan. Järjestyksessään 29:nnessä Pitsiturnauksessa mies palasi jälleen Lukko-fanien eteen.

− Palaaminen tuntui todella hyvälle. Kello 10, mökki täynnä ja Lukko-laulut soi. Se on todella hieno fiilis, Reunanen kertoo.

Joukkueet Liigassa palaavat kesän yksilöharjoitusjaksolta yleensä elokuun alussa. Lukko sai kaikki pelaajat kokoon 3. elokuuta. Ennen Pitsiturnausta pari päivää yhdessä ollutta joukkuetta Reunanen kuvailee lupaavaksi ja kyvykkääksi.

− Minun mielestäni hienoa on se, että joka ikinen pelaaja tässä joukkueessa on siinä tilanteessa, että pystyy ottamaan kehitysaskelia. Kaikki on all in. Vauhtia ja taitoa riittää. Se on pomminvarma asia. Vielä kun saamme enemmän toistoja joukkueena alle, niin peli paranee varmasti.

Reunanen pääsi NHL-otteluiden makuun pohjoisamerikan vuosinaan.
Kuva © Getty Images

Reunanen pelasi melkein kaksi kokonaista kautta hänet vuonna 2016 varanneessa New York Rangersin organisaatiossa. Päättyneen kauden aikana hänet kaupattiin Carolina Hurricanesin organisaatioon. Reunanen pelasi Hurricanesin farmiseuran Chicago Wolvesin mukana kahdeksan ottelua, joissa hän teki tehot 1+2=3. Chicago Wolves eteni lopulta päätyyn asti voittaen AHL:n mestaruuden, Calder Cupin.

Peräti kymmenen kuukautta kestäneen kauden jäljiltä Reunanen pääsi koti-Suomeen vasta heinäkuun 1. päivä, ja se toi haasteensa kesäharjoitteluun.

− Kohdallani kesä meni todella nopeasti. Pari viikkoa aktiivista lomaa ja sen jälkeen ehdin harjoittelemaan vain kaksi viikkoa kovaa. Fysiikkaa rakennetaan edelleen, Reunanen kertoo.

Reunasen vahvuudet ovat kiekollisessa pelissä sekä kamppailussa. Hänen mukaansa jokaisella osa-alueella on parannettava, jos NHL:ssä aikoo pärjätä. Silti yksi asia nousee erikseen mainituksi.

− Puolustukseen enemmän kovuutta ja aggressiivisuutta lähden hakemaan tällä kaudella.

Tähtiloistoa ja suuria unelmia

Samaan aikaan Rangersin organisaatioon Reunasen kanssa tuli myös yhdysvaltalaispakki Adam Fox. Parhaan puolustajan palkinnon kaudella 2020−21 voittanut Fox on ollut kova nimi viime kaudet jääkiekkopiireissä. Kysyttäessä Reunanen kuvailee Foxia mielenkiintoisesti.

− Pidän hänestä pelaajana todella paljon. Hän on pieni, ei kovin nopea, eikä pelaa kovaa. Voisi kuulostaa, että kyseessä ei todellakaan ole NHL-pakki. Mutta väitän, että hänellä on koko NHL:n top 3 -pelipää. Hän sijoittuu kentällä aina oikein sekä tekee aina oikean ratkaisun, Reunanen kertoo.

Reunanen pelasi parhaimmillaan NHL-ottelussa yli 17 minuuttia. Tähän asti ainut piste syntyi hienolla poikittaissyötöllä Artemi Panarinille. Ensimmäisellä kaudella NHL-otteluita kertyi neljän ottelun verran, mutta toisella kaudella Reunanen ei yllättäen päässyt pelaamaan Rangers-paidassa − edes harjoitusleirillä.

Mukana oli osittain myös huonoa tuuria, sillä organisaatioon oli juuri varattu neljä nuorta puolustajaa ensimmäisellä ja toisella kierroksella. Lupauksista Reunanen oli vanhin ja kaupattiin pois.

− Oli hieno huomata, että pystyi pärjäämään NHL:ssä. Se ilman muuta ruokki itseluottamusta. Jäin odottamaan toiselle kaudelle näytönpaikkaa ja sitä ei sitten tullut. Mutta ei mitään. Tästä lähdetään rakentamaan Lukon kanssa kohti seuraavaa.

Eli NHL on vielä kirkkaana mielessä?

− Ehdottomasti. Siihen tehdään töitä joka päivä, 24-vuotias Reunanen toteaa päättäväisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle