Rami Määttä otti kaiken irti historiallisesta maalista – "Kyllä porilainen kiekkokansa on elementissään silloin kun kuuluukin"

LIIGA / Haastattelu
Rami Määttä sai maalisarakkeeseensa vihdoin ensimmäisen merkinnän kotiyleisönsä edessä. Arkistokuva.
Kuva © Tiia Mahkonen

Ässät nappasi tärkeän lisäpisteen pudotuspelikamppailua silmällä pitäen, kun se nousi takaa rinnalle ja ohi KalPaa vastaan. Voittomaalikilpailussa esiin nousivat kiekkoja vakuuttavasti kopannut Niklas Rubin sekä kaksi maalia Ässille tehnyt Will Graber.

Varsinaisella peliajalla ja vielä ottelun jälkeenkin puhutuin pelaaja oli kuitenkin puolustaja Rami Määttä. Hän iski kiekon Stefanos Lekkasin taakse ottelun toisessa erässä. Aivan tavallinen maali osuma ei ollut. Se oli Määtän ensimmäinen Liiga-maali, jonka syntymistä saatiin odottaa peräti 176 ottelun verran.

– Oikein hyvälle tuntuu ja mikä parasta, niin kyllä porilainen kiekkokansa on elementissään silloin kun kuuluukin. Aikamoiset seremoniat oli ja yhteiskuvien ottajia jonoksi saakka, Määttä heitti ottelun jälkeen.

Katsojat olleet pysyä aloillaan ja paidatkin lähtivät päältä, kun maali syntyi. Yhtä innoissaan olivat myös joukkuekaverit.

– Ei siinä kenenkään kommentti kyllä mieleen jäänyt, kun kaikki tapahtui niin nopeasti.

Maalintekijä itse juhlisti maaliaan villisti jäällä niin punnertamalla kuin pumppaamalla yleisöä. Nämä tuuletukset eivät kuitenkaan olleet sitä, mitä Määttä suunnitteli maalin varalle.

– En voi paljastaa niitä alkuperäisiä ideoita. Jätetään ne sitten seuraavaan maaliin. Aika lähellä tuota kuitenkin ajatus oli, Määttä paljasti.

Puolustajan maali oli ottelun kannalta tärkeä tuodessaan porilaiset maalin päähän viisi minuuttia ennen toisen erän loppua. Ottelu oli juuri niin tasainen kuin alun perin odotettiin, sillä molemmille oli jaossa tärkeitä pisteitä.

– Oli kyllä tavallinen kahden nälkäisen joukkueen peli. Huomasi, että molemmilla oli isot pisteet jaossa. Paikkoja oli etenkin jatkoajalla, mutta Rubin piti meidät hienosti pinnalla.

Määttä itse syttyy tilanteesta, jossa Ässät tällä hetkellä on. Joukkue nousi voiton myötä jälleen kymmenenneksi, mutta sijoitus voi vaihtua ilta toisensa jälkeen. 

– Hienoa, kun jokainen peli on pudotuspeli. En tykkää panoksettomista peleistä ja tämä tuo energiaa joukkueellekin. Tämä sytyttää ihan eri tavalla kuin sellaiset läpy läpy -pelit.

Pudotuspelipaikan saavuttamisen kannalta Määttä nosti esiin kaksi asiaa. Vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä.

– Tiivis puolustuspeli ja tehokkuus hyökkäysalueella, aika simppeliä se on, Määttä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle