Rajuotteinen Lauri Heino ei peittele lahtelaisuuttaan − "Nautin kovaa pelaamisesta ja kaverin ihon alle pääsemisestä"

MESTIS / Haastattelu
Lauri Heino on kerännyt urallaan tehopisteiden lisäksi myös paljon jäähyminuutteja.
Lahdesta kotoisin oleva RoKin Lauri Heino on tunnettu kovista otteistaan. Pelikieltoja tällä kaudella kerännyt hyökkääjä kertoo, että hänen pelissään välillä rapatessa roiskuu. Kiekko-Espoota vastaan pelatun voitokkaan ottelun jälkeen häntä ei tilastoissa näkynyt.

Metro-areenan uumenissa soi rytmikäs musiikki, kun RoKi on juuri käynyt hakemassa kolme pistettä itselleen Kiekko-Espoon vieraana lukemin 1−2.

Ottelu oli melkoista puolustustaistelua rovaniemeläisryhmälle. RoKin kovaotteinen laitahyökkääjä Lauri Heino totesi ottelun jälkeen, että pahimpien pyöritysten aikana täytyi kerrata myös pelillisiä asioita joukkueen kesken.

− Vähän haluttiin lisää järkevyyttä oman pään pelaamiseen. Kaverilla oli kuitenkin hyviä hyökkääjiä siinä. Jos ei ole yhtään iskun paikkaa siinä, niin turha lähteä ylös puskemaan. Tarkoitus oli pitää tiivis pakka ja antaa vastustajan pyöriä ulkopuolella. Mielestäni onnistuimme ihan hyvin siinä, koska eivät he saaneet juurikaan paikkoja muutamaa tolppaa lukuun ottamatta, Heino kertasi.

Hyvän puolustustaistelun lisäksi voiton avaimena oli erinomainen maalivahtipeli. Heino jakoikin pelin jälkeen kiitosta maalia vartioineelle Romi Huunoselle.

− Maalivahtimme oli erittäin kuuma tänään.

Ottelu oli erittäin rikkonainen varsinkin toisessa erässä. Kiekko-Espoon Morten Jürgens sai ulosajon laitataklauksesta, jossa kohteena oli Leevi Siira. Samassa tilanteessa Jürgensille tuomittiin 2+2-minuuttinen korkeasta mailasta.

− Olisimme voineet tappaa pelin toisessa erässä, kun ylivoimaa oli niin paljon. Jostain syystä tänään ei napsunut, Heino kummasteli.

Rovaniemeläisten Jaani Holopainen oli ainut, joka onnistui maalinteossa ylivoimalla. Heinolla oli myös ylivoimavastuuta, mutta tällä kertaa ei tullut onnistumisia.

− Pelaan meidän ylivoimassa keskellä. Jos kiekko tulee siihen, niin laitan sen maaliin. Muuten pyrin availemaan syöttölinjoja siinä. Vastustajan maalivahti oli tuttu kaveri Lahdesta, harmittaa, kun en saanut tehtyä hänelle. Hän otti kyllä hyvin kiekkoja kiinni, Heino kehui espoolaisten maalia vartioinutta Oskari Parviaista.

Rapatessa roiskuu

Lukuisat vieraiden ylivoimat saivat espoolaisyleisön hermostumaan useaan otteeseen. Heino kertoi vaan syttyvänsä entistä enemmän pelille, kun hallissa on meteliä.

− Oli kotoisa olo tänään, koska meillä on Lappi-areenalla aina tunnelma katossa. Hienoa nähdä, että samaa on myös muualla, hän mehusteli.

Heinon oma pelityyli on myös sellainen, jolla kerää helposti jäähyminuutteja. Siitä kertovat hänen edelliskausiensa jäähyminuutit, kun molempina kausina 100 minuuttia on rikkoutunut selvästi. Lisäksi tällä kaudella hänelle on asetettu pelikieltoja vaarallisista taklauksista. Kiekko-Espoota vastaan lahtelaislähtöinen hyökkääjä pysyi pois jäähyaitiosta.

− Tyylini on sellainen, että välillä rapatessa roiskuu. Ei sitä tietenkään halua ottaa jäähyjä ja olen yrittänyt vähän muuttaa pelaamistani niin, että ei enää roiskuisi. Vähän olen turhaan koheltanut, pitäisi välttää sitä.

− On siinä pelityylissäni vähän lahtelaisuutta mukana. Siihen on tietyllä tapaa kasvatettu pienestä pitäen. Nautin kovaa pelaamisesta ja kaverin ihon alle pääsemisestä. Vähän olen toki yrittänyt ottaa järkeä siihen lisää, Heino analysoi itseään.

Viimeinen taisto ennen joulua

RoKilla on menossa pääkaupunkiseudun kiertue, jossa pelataan kolmena päivänä putkeen. Torstaina joukkue kohtasi Jokerit ja lauantaina on edessä viimeinen ottelu ennen joulutaukoa. Tikkurilassa vastaan asettuu K-Vantaa. Heino kertoo, että nämä ovat hienoja reissuja joukkueen kanssa.

− Joukkue kasvaa yhteen, kun saadaan viettää aikaa hotellilla. Kaupungilla ei hirveästi viettämään aikaa, koska ohjelma on aika täysi. Palaudutaan hotellilla hyvin ja aamuisin olemme jäällä. Meillä on Hotelli Vantaalla tukikohta, josta liikumme eri suuntiin.

− Kolme peliä putkeen ei paina jaloissa. Kovassa kunnossa ollaan. Lisäksi joulu on tulossa, niin pääsee kohta kotiin hetkeksi. Se tuo energiaa, Heino sanoi.

K-Vantaata vastaan ladataan Heinon mukaan kaikki ja tarkoitus on nauttia viimeisestä pelistä ennen lomia.

− Nämä reissujen kolmannet pelit ovat olleet yleensä meille hyviä ainakin edellisinä vuosina. Kaikki ovat saaneet aina kaivettua ison latingin siihen, Heino kertoi. 

Joulutauon osalta 26-vuotias Heino on tyytyväinen, kun hän pääsee pitkästä aikaa vierailemaan kotiseudullaan Lahdessa. Myös joukkueen muut Etelä-Suomesta kotoisin olevat pelaajat jäävät kotikonnuilleen lauantain ottelun jälkeen. Jouluviikon ja -pyhien suunnitelmat ovatkin selvät.

− Alkuviikko harjoitellaan omatoimisesti, minkä jälkeen nautitaan joulusta. Tapaninpäivänä tullaan takaisin Rovaniemelle ja 27. päivä on harjoitukset. Mukavaa, kun tulee pieni huili tuohon. Se tekee ainakin itselle hyvää, kun on ollut haastava kausi meneillään, Heino päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle