Raimo Helmisen luotsaama TPS lähtee nälkäisesti Pelicansin kimppuun: "Kaikki pelit ovat olleet todella tasaisia, mikä on hienoa asia"

LIIGA / Haastattelu
Raimo Helminen on näyttänyt epäilijöilleen.
Kuva © Timo Savela

Turun Palloseura oli ehdottomasti runkosarjan positiivisin yllättäjä. Ennen kauden alkua TPS oli todellinen kysymysmerkki, mutta tasaisen vahva runkosarja siivitti turkulaiset lopulta sarjan kolmannelle sijalle. TPS-käskijä Raimo Helminen kommentoi tyytyväisenä mennyttä runkosarjaa.

"Jos rehellisiä ollaan, niin en näin hyvää runkosarjaa osannut odottaa"

− Kyllähän se ilman muuta oli positiivinen. Pojat ovat pelanneet loistavasti, Helminen toteaa.

Ennen kauden alkua TPS oli täynnä pelaajia, joiden pelillisestä tasosta ei ollut täyttä varmuutta. Päävalmentaja myöntää, että runkosarja sujui yli odotusten. TPS pelasi runkosarjassa todella tasaisesti, ja pelillistä kehitystä myös nähtiin.

− Jos rehellisiä ollaan, niin en näin hyvää runkosarjaa osannut odottaa. Lähtökohdat eivät olleet syksyllä sellaiset, että kuvittelimme olevamme kolmansia sarjan lopussa.

− Pitää muistaa, että alusta asti raavittiin pisteitä. Oltiin sitkeä joukkue ja oltiin usein valmiina pelaamaan, ja sitä pitää arvostaa, Helminen toteaa.

Petteri Wirtanen pelasi tasaisen runkosarjan.
Kuva © Emmi Erkkilä, emmi.erkkila@jatkoaika.com

"Vaatimustaso on kuitenkin hirvittävän kova joka-ilta"

TPS:n suurimpia tähtiä runkosarjassa olivat Josh Kestner, Markus Nurmi, Lauri Pajuniemi sekä Juuso Pärssinen. Helminen nostaa kärkipelaajien takaa muutaman nimen, ketkä olivat joukkueelle kultaakin kalliimpia.

− Kyllä meidän kaikki nuoret olivat positiivisia. Meillä on aika kokematon joukkue, joten Petteri Wirtasen, Juhani Jasun, Ville Lajusen panos oli todella tärkeä.

Liigan heikentyneestä tasosta ollaan puhuttu joka vuosi. 57-vuotiaalla Helmisellä on selvä näkemys siitä, että millaista Liiga-arki on.

− Kovia on pelit. Ilmaiseksi ei tule yhtään mitään. Vaatimustaso on kuitenkin hirvittävän kova joka ilta, Helminen tuumailee.

Puolivälierissä vastaan Pelicans

TPS kohtaa ensi viikon maanantaina alkavissa puolivälierissä Lahden Pelicansin. Joukkueiden kohtaamiset olivat runkosarjassa tasaisia, ja myös fyysisyyttä nähtiin otteluissa runsaasti. Helminen toteaa selvästi, että puolivälierien vastus on todella kova.

− Kaikki pelit ovat olleet todella tasaisia, mikä on hienoa asia. "Pelsu" on kyllä vaarallinen joukkue, ja he ovat vahvistuneet kauden aikana.

− Moni sanoo, että Patrik Bartošák on Liigan paras maalivahti. Hannes Björninen johtaa myös hienosti heidän ryhmää. On kyllä ihan Liigan parhaita pelaajia.

Helminen toteaa, että pudotuspeleissä käsitellään vastustajien vahvuuksia, mutta pääpaino pidetään kuitenkin omassa pelaamisessa. Niukkasanainen Helminen paljastaa yhden asian, mihin TPS:n pitää panostaa pudotuspeleissä.

− Ei saada leikkiä pelillä missään kohtaa.

TPS-kannattajat ovat olleet huolissaan, kun Andrei Karejev on ollut poissa kokoonpanosta. Myös tiistain Lukko-ottelussa loukkaantuneet Eemil Viro sekä Ville Lajunen ovat TPS:lle todella tärkeitä pelaajia. Pudotuspelihengen mukaisesti Helminen ei avaa pelaajiensa terveystilannetta.

− Ei pysty kommentoimaan asiaa. Tänään (keskiviikkona) meillä on vapaapäivä, mutta eiköhän huomenna tiedetä asiasta enemmän, Helminen toteaa.

TPS:n taistelu Suomen mestaruudesta käynnistyy ensi maanantaina, kun puolivälieräsarja Pelicansia vastaan käynnistyy Turussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle