Ilves-fanien toiveuni toteutui, kun Raipe palasi jälleen Ilveksen vaihtopenkin taakse.
Kuva © Teemu Grönroos www.teemugronroos.kuvat.fi

Raimo Helminen on jälleen ilves – " Olisi ollut mukavaa olla Ilveksen mukana jo kesällä"

Haastattelu
Ilveksen ilmoitus Raimo Helmisen paluusta seuraan yllätti kiekkoväen. Helminen ei perinteisesti tee asiasta numeroa, mutta hänestä aistii innon palata omaan rakastamaansa seuraan.

Raimo Helmisen paluu Ilvekseen uutisoitiin kaikissa medioissa yhtenä kauden suurimmista pommeista. Ilves-legendan paluu olikin iso juttu niin suomalaiselle jääkiekolle kuin ennen kaikkea Ilvekselle.

Helminen oli pitkään työttömänä, vaikka näytör olivat kovat. Tilanne ei ollut paras mahdollinen, mutta siihen oli sopeuduttava.

"Eihän se toimettomuus sinällään mukavalta tuntunut, mutta olin kuitenkin asian kanssa sinut"

− Välillä tuntui, että olin vähän väärään aikaan reissussa. Eihän se toimettomuus sinällään mukavalta tuntunut, mutta olin kuitenkin asian kanssa sinut. Toki olisi ollut mukavaa olla Ilveksen mukana jo kesällä rakentamassa pohjia kaudelle.

Edellisen kerran Helminen oli Ilveksessä mukana vuonna 2013. Hampaankoloon ei kuitenkaan jäänyt mitään siltä ajalta.

− Silloin ei vain tullut tarpeeksi voittoja ja kyllähän se tässä ammatissa on muistettava, että kuka leikkiin lähtee, se leikin kestäköön. Ei ole siis jäänyt mitään hampaankoloon. Olen mielestäni vielä noista vuosista kehittynyt valmentajana.

Potentiaalinen joukkue ja hyvä valmennusryhmä

Ilveksen nykyisestä räväkästä identiteetistä puhuttaessa Helminen kertoo siitä kuulleensa, mutta konkreettista kosketuspintaa hänellä ei asiaan ole, sillä Helminen ei ole sosiaalisessa mediassa.

Keskusteltaessa Ilveksen valmennusryhmästä Raipe kertoo Jouko Myrrän, Pasi Saarisen ja Markus Korhosen olleen hänelle entuudestaan tuttuja.

− Ojasen Marko oli enemmänkin tuttu vastustajana paikallispeleistä. Meillä on oikein hyvä valmennusryhmä ja siinä on hieno olla mukana.

Helmisen rooli valmennusryhmässä on erikoistilannepelaamisen hoitaminen.

Helminen kertoo tuntevansa pelaajista muutamia jo entuudestaan. Osa on pelannut juniorimaajoukkueissa  ja Jyrki Jokipakkaa hän valmensi edellisellä Ilves-jaksollaan.

Ilves on aloittanut kautensa hyvin ja Helminen näkeekin, että tamperelaisryhmällä on paljon potentiaalia.

− Meillä on hyvin tasainen materiaali ja leveyttä riittää. Sen on jo nyt huomannut, kun pelaajia on ollut sivussa pienten loukkaantumisten vuoksi.

Suurempia odotuksia Helminen ei tauluun aseta, vaan katseet ovat tiukasti tässä hetkessä.

− Yritetään voittaa paljon pelejä, niin sillä ollaan korkealla. Kyllähän joukkueessa on valtavasti potentiaalia.

Sarjan tasosta puhuttaessa Helminen sanoo, että sarjassa on useampia todella kovia joukkueita. Venäjän tilanne on tuonut sarjaan paljon hyviä pelaajia.

Hienot fanit ja uutta sisältöä arkeen

Organisaation toiminnan lisäksi myös fanit saavat luonnollisesti kiitosta.

− Ilveksellä on todella hienot fanit! Jatkakaa samaan malliin eli käykää sankoin joukoin peleissä ja pitäkää ääntä! Se on todella tärkeä ja hieno asia myös pelaajille.

"Ilveksellä on todella hienot fanit!"

Helminen päässee myös tulevaisuudessa jakamaan kiekko-oppejaan lapsenlapselleen, mutta aivan vielä ei ole sen aika.

− Vielä emme ole pelailleet, kun poika on sen verran pieni. Kohelletaan kaikkea muuta ja pidetään pojan kanssa hauskaa. Se on aina vaarille hienoa aikaa, kun pojan näkee.

Lapsen harrastukset aiheuttavat aina paljon keskustelua. Helmisellä on tiukka mielipide siitä, miten kiekkoilevan lapsen vanhempia pitäisi opastaa ja evästää.

− Tärkeintä on, että halu lähtee lapsesta. Aikuisten tulisi kannustaa ja mahdollistaa harrastus. Suuntaus, että jo 10-vuotiaana pistetään lapsi valitsemaan lajinsa on huono. Toivottavasti lapset saisivat harrastaa pidempään monipuolisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle