Raimo Helminen nolosta Sveitsi-tappiosta: "Näköjään en saanut välitettyä viestiäni joukkueelle"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Raimo Helmisellä riittää mietittävää Sveitsi-tappion jälkeen.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Suomi lähti ennakkosuosikkina viimeiseen alkulohko-otteluunsa Sveitsiä vastaan tiistai-iltana. Vaikka Suomi tilastollisesti hallitsikin peliä, Sveitsi käytti tehokkaasti paikkansa ja voitti ottelun. Päävalmentaja Raimo Helmisen mielestä asetettuihin tavoitteisiin ei päästy.

− Pettyneitä ollaan tietysti tämän päivän tulokseen. Meillä oli selvä suunnitelma. Piti olla maalinedustalla vahvoja ja saada painetta vastustajan maalille. Alku ei ollut odotetun hyvä, mutta päästiin peliin mukaan ekassa erässä. Muutama turha maalipaikka annettiin alussa. Ajatus oli välillä liikaa hyökkäämisessä, siitä annettiin muttama paikka, Helminen analysoi.

Vaikka Suomi lähti ennakkosuosikkina otteluun, tiedettiin Sveitsi kuitenkin vaaralliseksi vastustajaksi. Vastustajaan tutustumisessa ei Helmisen mielestä epäonnistuttu, Sveitsi ei yllättänyt pelillisesti. Joukkueen lataaminen oli suurin ongelma.

− Yritettiin teroittaa pojille, että ei lähdetä leikkimään. Näköjään en saanut välitettyä viestiäni joukkueelle, kun lopputulos oli tällainen. Ihan ei oltu ytimessä. Meikäläinen epäonnistui lataamisessa, eikä saatu sellaista ilmettä, mitä piti. Ei voi päätä pensaaseen pistää tämän takia kuitenkaan.

− Opetuksena tämä pitää käsitellä ja ottaa oppia.

Pelillisesti Helminen näkee joukkueen viisikkopelin suurimpana kehityskohtana ottelusta. Puolustaminen oli ajoittain lepsua.

− Joukkuepelaamiseen pitää löytää parempi ilme, siitä valmennuksen kanssa puhuttiin. Paketti pitää saada tiiviimmäksi. Viisikkopeli on välillä hyvää, välillä taas heittelee. Meidän pitää oppia virheistämme, Helminen pohtii.

Ennen kamppailua päävalmentaja kritisoi tuomarilinjan koventuneen ensimmäisen pelin jälkeen. Pienistäkin virheistä alettiin viheltämään Helmisen mukaan. Suomi sai tiputettua jäähymääränsä kolmasosaan edellisestä ottelusta, mutta linjaan Helminen ei silti ollut tyytyväinen.

− Samanlaisia jäähyjä tuli tänäänkin. Niitä tuli liikaa, mutta niihin ei tänään kaaduttu. Saa olla tosi tarkkana, ei tiedä yhtään, mistä voi tulla jäähyjä. Vähänkin jos on maila väärässä paikassa, niin sieltä voi heti tulla jäähy. Ensimmäisessä jäähyssä lyötiin hieman mailaa, eikä maila mennyt edes poikki. Ei tuommoisesta missään jäähyä vihelletä.

» Lähetä palautetta toimitukselle