Raimo Helminen: "Vaikka annettiinkin paljon paikkoja ja läpiajoja, puolustuspelissä onnistuttiin hyvin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Raimo Helminen ohjeisti joukkojaan Suomen välipäivän harjoituksissa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Niukan Ruotsi-tappion jälkeen Nuorilla Leijonilla on välipäivä. Jääharjoituksissa valmistauduttiin lauantaina pelattavaan Slovakia-otteluun hiomalla kuvioita. Torstaina loukkaantunut Rasmus Kupari ei ollut mukana.

Torstainen tappio Ruotsia vastaan on käsitelty ja takanapäin. Nuoret Leijonat treenasivat perjantaina lähes koko joukkueen voimin, kun vain torstaina loukkaantunut Rasmus Kupari oli joukosta pois. Tarkkaa tietoa miehen tilanteesta ei ole annettu julkisuuteen.

− Ei ole oikeuksia minulla kertoa, en ole lääkäri. Infotaan kyllä heti, kun tulee tietoa, Raimo Helminen sanoo niukkasanaisesti.

Harjoituksissa Kuparin paikalla ylivoimakoostumuksissa oli Aku Räty. Tämä voi olla ratkaisu jatkossa, mikäli Kupari ei pelikuntoon toipuisi.

− Katsotaan sitten, kun tiedetään, ketkä ovat terveitä ja ketkä eivät. Monta vaihtoehtoa on, ei tule olemaan ongelma meille missään nimessä.

Ruotsia vastaan pelatusta ottelusta löytyi paljon parannettavaa jatkoa ajatellen, vaikka tuloksellisesti peli tasainen olikin.

− Huikean kova peli oli, vastus oli kova.Töitä on edessä paljon ja monta asiaa on auki. Monta hyvääkin asiaa löytyi, prosessi menee eteenpäin.

− Puolustuspelistä saatiin monta hyvää pätkää. Oman maalin edusta putsattiin hyvin, irtokiekkoja ei paljoa tullut. Vaikka annettiinkin paljon paikkoja ja läpiajoja, puolustuspelissä onnistuttiin hyvin, Helminen kertaa.

Ennen ottelua Helminen puhui joukkueen olevan jännittynyt. Oliko se sitten otteet selittävä tekijä, siitä voi olla montaa mieltä. Helminen itse näkee kovan jännityksen täysin normaalina, mutta uskoo sen vähentyneen.

− Tämä on aika iso tapahtuma ja tärkeä peli pojille ja koko joukkueelle. Se jännitys on varmaan ihan luonnollista. Vastus on kova ja vauhti huikea, niin kyllä se vähän jäseniin menee.Yksi pelikin varmaan helpottaa, kun jokainen pelaaja on kokenut sen temmon ja pelin hengen, Helminen tuumii.

Suomen seuraava ottelu on edessä lauantai-iltapäivänä Slovakiaa vastaan. Slovakian faneja on odotettavissa paikalle runsas määrä etäisyyden pelipaikkakunnalle ollessa lyhyt.

− Viime keväänä viimeksi pelattiin vastaan, mutta tänään katsotaan niiden peliä ja tutustutaan. Voivat toki pelata eri tavalla meitä kuin jotain muita vastaan.

− Odotan kovaa peliä, Slovakia tulee kovalla raivolla. Yleisön tuki onheillä. Se on pelaajille hienoa pelata kovassa mekkalassa, siitä vaan syttyy pelaamaan paremmin, Helminen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle