Puolustajan tontille hypännyt Konsta Hirvonen suoritti vahvasti TPS-voitossa: "Mielestäni oli ihan mukiinmenevä suoritus"

LIIGA / Haastattelu
Konsta Hirvonen pelaa toista kauttaan Pelicansissa.
Pelicans otti tärkeän voiton torstaina, kun se kukisti TPS:n kotikaukalossaan. Yksi illan hahmoista oli Konsta Hirvonen, joka poissaolojen vuoksi hyppäsi ensimmäistä kertaa urallaan puolustajan paikalle.

Pelicans kukisti torstain ainoassa ottelussa TPS:n lukemin 4−0 ja vahvisti asemaansa kuuden parhaan joukossa. Poissaoloista kärsinyt Pelicans pelasi kokonaisuudessaan ehjän ottelun, vaikka alussa peli hieman takkusikin. Pelicansin 22-vuotias hyökkääjä Konsta Hirvonen oli voitosta mielissään.

− Erittäin tärkeä voitto, vähän niin kuin kuuden pisteen voitto meille. Vähän huono lähtö meiltä ensimmäiseen erään, mutta sitten tosi hyvät kaksi seuraavaa erää.

Pelicans pelasi laadukkaasti niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Turkoosinutut loivat itse hyvän määrän maalipaikkoja ja pystyivät pitämään TPS:n pääsääntöisesti pois maalipaikoilta. Hirvosen mukaan pelin kuva oli jo ennen ottelua selvä.

− Ihan yleisesti käytiin Tepsin peli läpi. Ne paineistaa kovaa ja he ovat taitavia ja hyviä kamppailemaan. Meidän piti kamppailla kovaa, päästä nopeasti omista pois ja lähteä siitä hyökkäämään.

Torstain kamppailussa Hirvonen ei kuitenkaan lähtenyt hyökkäyksiin tavanomaiselta pelipaikaltaan, sillä hänet oli määrätty puolustajan tontille. Hirvonen kellotti peliaikaa 14 minuuttia ja 14 sekuntia, laukoi ottelussa kolme kertaa ja keräsi tehotilastoon yhden plussan.

− Mielestäni oli ihan mukiinmenevä suoritus. Ensimmäistä kertaa ikinä puolustajana, niin mielestäni ihan hyvin meni.

Hirvosen mukaan kokemus keskushyökkääjän tontilta auttoi etenkin omalla alueella pelaamista.

− Aika paljon olen pelannut sentterinä, niin sitä kautta sitten omissa oli vähän helpompaa. Mutta vastaanotot ja tuollaiset välien pitämiset ja muut, niin niissä oli vähän hakemista. Mutta muuten meni hyvin.

Pelicansin pelityyliin kuuluu, että puolustajat osallistuvat vahvasti hyökkäyksiin ja ovat muutenkin aktiivisesti mukana pelissä kaukalon kaikilla osa-alueilla. Hirvosen mukaan se myös helpotti peliin mukaan pääsemistä uudelta tontilta.

− Kyllähän se helpottaa, välillä meillä on aika pelipaikatonta pelaamista. Puolustaja kun menee, niin hyökkääjä varmistaa. Huomasi itse puolustajana, että se auttaa aika paljon, jos hyökkääjät varmistavat.

Tiedon uudesta aluevaltauksesta Hirvonen sai pelipäivän aamuna.

− Aamulla kilahti viesti puhelimeen uudesta kokoonpanosta. Alkuun katsoin ne hyökkäyskentät ja olin että aha, ei näy nimeä. Mutta sitten katsoin puolustajia ja sieltä löytyi.

Hirvonen pelasi ottelun yhdysvaltalaispuolustaja Ben Bloodin rinnalla, jota Hirvonen kehui ottelun jälkeen.

− Huomaa, että hänellä on paljon kokemusta. Hyvä kiekolla, vahva kamppailemaan ja hän puhuu paljon kentällä. Oli helppoa mennä hänen parikseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle