Puolustajaksi siirtynyt Hannele Tarkiainen hyödyntää taustaansa uudella pelipaikalla: "Sitä kautta minulla on luistelutaitoa"

Naisten Liiga / Haastattelu
Hannele Tarkiainen on edustanut Suomea Tyttöleijonissa.
Normaalisti maalivahtina pelaava Tarkiainen hyppäsi puolustajan tontille Team Kuortaneen vierasottelussa RoKia vastaan. Veräjänvartijan ominaisuuksista on kenttäpelissäkin hyötyä.

Team Kuortane kävi hakemassa 4−0-voiton Rovaniemeltä RoKin kustannuksella Naisten Liigan lauantain kierroksella. Kuortanelaisten kokoonpanossa silmiin pisti yksi erikoisuus. Normaalisti joukkueen maalivahtiosastolla operoiva Hannele Tarkiainen pelasi nimittäin puolustajana.

−  Peli meni ihan hyvin. Nyt on aika tuulettaa päätä maalivahdin hommista ja pelata hetki puolustajana, hän toteaa.

Aivan ummikkona 17-vuotias peluri ei pakin paikalle hyppää, vaikka veräjänvartijan ruutu onkin huomattavasti tutumpi.

− Jotain pelejä olen pelannut noin viisi vuotta sitten kenttäpelaajana, mutta 12 vuotta olen ollut maalivahtina. Satunnaisesti olen tuurannut kentällä, mutten koskaan aiemmin Naisten Liigassa.

Myös jotkut maalivahtina pelaamisen piirteet auttavat puolustustehtävissä.

− Pelinluku on varmasti suurimpana sellainen ominaisuus, mistä pystyn ammentamaan. Tiedän myös, miten vastustajan maalivahti liikkuu, jos pääsen itse vetopaikkaan.

Tarkiaisella on kokemusta kenttäpelaajan hommista toisen jäälajin parista.

− Olen pelannut ringetteä kymmenisen vuotta, joten sitä kautta minulla on luistelutaitoa. Kiekonkäsittely ja laukominen ovat vähän haastavampia.

Team Kuortane on Suomen jääkiekkoliiton joukkue, jonka pelaajat opiskelevat paikallisella urheiluopistolla ja lukiossa. Porukka puhaltaa yhteen hiileen.

− Hyvä fiilis on kaudesta ja joukkueemme on yhtenäinen. Kaikki ovat kaikkien kavereita ja tulemme hyvin juttuun treeneissä. Meillä on kopissa hauskaa, Tarkiainen hehkuttaa.

Tarkiainen on voittanut urallaan maajoukkueessa alle 18-vuotiaiden MM-pronssia Tyttöleijonissa tänä vuonna. Hän pelasi turnauksessa yhden ottelun, sillä hänen joukkuekaverinsa Emilia Kyrkkö kantoi päävastuun torjuntatöistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle