Puljujärven maalijyvä löytyi maajoukkueessakin

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jesse Puljujärvi oli terävänä Ruotsia vastaan keräten pisteikseen 1+1.
Kuva © Satu Pitkänen
Jesse Puljujärvi napautti kiekon Ruotsin verkkoon ensimmäistä kertaa miesten leijonanutussa. Pelaajaa itseäänkin ihmetyttää Tšekki-pelissä taivaan tuuliin kadonneet syöttöpisteet.

Jesse Puljujärvi ei turhia intoillut maalistaan, jolla Suomi tasoitti ottelun ylivoimalla.

− Oltiin alusta asti hereillä, vaikka olikin aikainen peli. Maalipaikat taisi mennä molemmilla aika tasan. Mutta me oltiin kärsivällisiä, ja saatiin tehtyä paikoista maalit, Puljujärvi analysoi.

Puljujärvelle merkattiin ottelussa myös yksi syöttöpiste. Maaliin johtaneita syöttöjä "Pulju" jakeli myös torstain ottelussa Tšekkiä vastaan, mutta niitä ei merkitty tilastoihin.

− Oli siellä pari syöttöä, jotka olisi kyllä voitu merkitä ylös. Enpä tiedä kuka niitä siellä katsoi, Puljujärvi ihmetteli.

Torstain ottelukin saa häneltä kiitosta, vaikka takkiin lopulta tulikin.

− Eka erä oltiin jaloissa, mutta päästiin sitten peliin kiinni. Se olisi lopussa voinut kääntyä kummin päin vaan.

Leijonilla on ollut todellinen reissuturnaus, sillä kolme peliä neljässä päivässä pelataan kaikki eri kaupungeissa.

− Kun matkustetaan ja pelataan, niin kyllä se nyt vähän tuntuu. Mutta kun peli alkaa, niin silloin laitetaan aistit hereille, Puljujärvi vakuuttaa.

Moskovasta joukkue suuntasi kello viiden jälkeen junalla kohti Pietaria, missä ollaan perillä ennen iltakymmentä. Moskovassa liikkui tieto, että Gazprom areenan ottelu on jälleen loppuunmyyty, eli paikalle suuntaa yli 71000 katsojaa.

− Hieno homma kun tuommoisia järjestetään. Lähdetään sinne nauttimaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle