Pudotuspelien ensimmäinen maali maistui Jonathan Davidssonille – "Korkea vaatimustaso pitää ihmiset varpaillaan"

LIIGA / Haastattelu
Jonathan Davidsson pääsi tuulettamaan pudotuspelien ensimmäistä maaliaan.
Kuva © Jarno Hietanen

Tappara otti välieräsarjan kolmannen voittonsa HIFK:sta edellisen ottelun tapaan lukemin 5–2. Yksi Tapparan maalintekijöistä neljännessä kamppailussa oli kevään ensimmäisensä iskenyt Jonathan Davidsson. Osuma maistui ruotsalaishyökkääjälle, joka toivoo ketsuppipullon auenneen.

– Se tuntuu luonnollisesti hyvältä. Haluan tuoda oman panokseni hyökkäyssuuntaan. Ensimmäisen jälkeen tulee toivottavasti lisää maaleja, Davidsson totesi.

Tasaisen avauserän jälkeen kirvesrinnat menivät menojaan toisessa erässä, jossa joukkue onnistui kolmesti. Melko selvistä lukemista huolimatta taistelu oli kaukalossa kovaa ja ottelu numeroita tasaisempi. Davidssonista ottelu oli pudotuspelikamppailua parhaimmillaan.

– Hieno ottelu. HIFK nosti tasoaan. Vääntö oli tiukkaa jokaisessa vaihdossa, kuten pudotuspelijääkiekkoon kuuluu. Olen iloinen, että onnistuimme voittamaan, ruotsalainen kommentoi ottelua ja sen korkeaa kamppailuvaadetta.

Tappara johtaa välieräsarjaan nyt voitoin 3–1 ja on enää voiton päässä toisesta perättäisestä finaalipaikasta. Kesken kauden joukkueeseen veljensä Marcuksen kanssa liittyneen Jonathan Davidssonin mukaan organisaation menestyksekäs historia oli aistittavissa heti päivästä yksi alkaen.

– Sen huomasi heti ensimmäisestä päivästä lähtien, kun saavuimme. Huomasimme, millainen voittamisen kulttuuri organisaatiossa on. Alusta asti oli selvää, mitä pelaajilta odotetaan joka päivä. Ei ole varaa vain tulla paikalle ja osallistua, vaan koko ajan pitää tehdä tulosta.

Voittaminen on läsnä joka hetki. Kova vaatimustaso ja sisäinen kilpailu pitävät huolen, ettei yksikään pelaaja voi olla varma peliajastaan. Davidsson pitää tätä hyvänä tapana.

– Kilpailu on niin kovaa, että jos ei tee tulosta, on vaarassa jäädä kokoonpanon ulkopuolelle seuraavassa ottelussa. Se pitää ihmiset varpaillaan.

Tapparalla on maanantaina ensimmäinen mahdollisuus varmistaa finaalipaikka ja edetä loppuotteluun. Davidssonista tarvittava voitto heltiää yksinkertaisella konseptilla, mutta muistuttaa samalla kaiken alkavan taas nollasta.

– Pidämme ne asiat, jotka ovat sujuneet. Maanantaina on uusi ottelu. Meidän pitää vain tulla entistä kovempaa otteluun, ruotsalaishyökkääjä päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle