Pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Otto Paajanen: "Tämä on meidän joukkueen, organisaation ja koko kaupungin juttu"

LIIGA / Haastattelu
HPK-kapteeni ja seuran oma kasvatti Otto Paajanen pääsi tuulettamaan ensimmäistä kertaa urallaan Suomen mestaruutta
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Pudotuspelikevät muuttui oranssiksi HPK:n iskiessä Kärpät kanveesiin finaalisarjan seiskapelin jatkoerässä. HPK:n kapteenina toiminut ja mestarijoukkueen oma kasvatti Otto Paajanen pääsi nostamaan Kanada-maljaa ensimmäistä kertaa urallaan ja heti kapteenina.

– Ihan uskomattomalta tuntuu. Vaatimustaso oli asetettu alusta alkaen siihen, että tiedetään mitä vaaditaan, jotta voidaan voittaa mestaruus. Koko kauden ajan kasvoi usko siihen, että voidaan voittaa. Sitten, kun pleijarit alkoi, tiedettiin että me voidaan kenet tahansa ja voitettiinkin, Paajanen hehkutti.

Paajanen on tullut tutuksi kapteenina, joka johtaa erityisesti esimerkillään. Paljon pelaajan ajatusmaailmasta kertoi se, että kysyttäessä joukkueen takuumiehistä mestaruuden taustalla Paajanen päätyi listaamaan joukkuekavereitaan yksi kerrallaan.

Antti Pennanen opettaa meitä tuolla joka päivä, on älyttömän monipuolinen kaveri. Teemu Turunen huikea koko kauden ja pleijarit. Niclas Lucenius, hieno vahvistus tuli kesken kauden, Pete Nikkilä ihan älytön tasonnosto, Robert Leino ja siis Niklas Friman, Filip Riska ihan älyttömän tärkeä meille. Tähän voisi nimetä koko joukkueen, Paajanen listasi HPK:n pudotuspelikevään onnistujia.

Paajanen on kulkenut pitkän tien HPK:n juniorimyllystä Liigaan ja aina mestarijoukkueen kapteeniksi. Junioriaikana pelaaja reissasi ahkeraan kotipaikan Lopen ja Hämeenlinnan jäähallin väliä. Välillä harjoitusten välissä majapaikkana toimi sukulaisten asuntoauto.

Nyt hyökkääjä pääsi maistamaan tuon työn hedelmää ja nostamaan Kanada-maljan suorille käsille. Samalla Paajanen palkittiin pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana Jari Kurri -palkinnolla.

– Uskomattomalta tuntuu tällainen kunnianosoitus. Osoittaa, että kun jaksaa tehdä päivittäin hommia ja uskoo siihen, niin se riittää, Paajanen pohti.

Taistelijan sielusta tuttu Paajanen nauttii HPK-fanien keskuudessa suurta arvostusta. Hämeenlinnalaisille HPK-kapteeni halusi lähettää vielä erikseen omat kiitoksensa.

– Suuri kiitos kaikille faneille. Nyt saa nauttia, nyt saa juhlia. Antaa mennä vaan. Tämä on meidän joukkueen, organisaation ja koko kaupungin juttu, Paajanen päätti. 

» Lähetä palautetta toimitukselle