Pudotuspelidebyyttinsä tehnyt Kalle Väisänen raastoi venäläiskaksosten rinnalla: "Vähän ovat hiljaisia kavereita, mutta kuitenkin hyviä jätkiä"

LIIGA / Haastattelu
Kalle Väisänen pelasi kaukalossa varsin työteliäästi.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Kevään 2022 finaalisarja käynnistyi keskiviikkona Tapparan ja TPS:n välillä. Tappara kaatoi finaaliavauksessa Palloseuran lukemin 2−1. Voittomaalista vastasi Tappara-ikoni Kristian Kuusela.

TPS:n kokoonpano oli poissaolojen myötä kokenut muutoksia. Yksi uusi nimi kokoonpanossa oli 19-vuotias Kalle Väisänen, joka pelasi Tampereella uran ensimmäisen pudotuspeliottelunsa. Nuorukainen näki selvän syyn siihen, miksi finaaliavaus kääntyi kirvesrinnoille.

− Pelin lähtö oli meiltä hyvä. Tappara on hyvä erikoistilannejoukkue, ja meillä ei ole varaa ottaa jäähyjä ja siihen se tänään vähän kostautui, totesi Väisänen.

Pudotuspeleissä joukkueiden terveystilanteista ei juuri kommentteja anneta. TPS:n riveistä finaaliavauksessa puuttui Eetu Liukas, Juhani Jasu, Samuli Vainionpää, Aleksi Anttalainen sekä Aarne Intonen. Joskus toisen epäonni on toisen onni, ja niin kävi tänään Väisäselle.

− Vähän aavistelin toissapäivän harjoituksissa, kun tuli ensimmäinen sairastuminen. Siinä pääsin joukkueen mukaan ja aloin sitten valmistautumaan tulevaan. Ei tullut hirveänä yllätyksenä.

Väisänen viiletti keskiviikkona nelosketjussa venäläiskaksosten Vladislav ja Vjatšeslav Ušeninin kanssa. Kolmikko ei tehopisteille ottelussa päässyt, mutta aktiivisesta taistelusta hyökkäysketju saa olla ylpeä. Miten oman ketjun peli sujui ja millaista oli pelata yhdessä TPS-kannattajien puheissa jo kulttihahmojen asemaan nousseiden veljesten kanssa?

− Ihan hyvin sujui siihen nähden, että emme ole harjoitelleet juuri yhdessä. Täytyy antaa hetki aikaa, niin eiköhän siitä hyvä juttu tule.

Väisänen paljastaa, että kommunikointi venäläisten kanssa sujuu englannin kielellä, mikä ei ole aina itsestäänselvyys venäläispelaajien kanssa. Veljekset sopivat muutenkin tavallisen venäläiskiekkoilijan muottiin.

− Vähän ovat hiljaisia kavereita, mutta kuitenkin hyviä jätkiä. Kaukalossa he ovat taitavia ja tykkäävät pelata kiekon kanssa.

Finaalisarjasta on ennustettu varsin tasaista. Miten ottelusarja kääntyy turkulaisille ja millä konsteilla Väisänen nähdään vielä kaukalossa tässä ottelusarjassa?

− Jatketaan vaan omaa hyvää pelaamista. Pidetään pelit mahdollisimman vähäjäähyisinä ja sitä kautta päästään kääntämään ottelut meille. Henkilökohtaisesti yritän päästä joukkueen rytmiin mukaan. Yritän pelata puolustussuuntaan hyvin ja kiekolla luotettavasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle