Pudotuspeleissä säväyttänyt Leevi Teissala valitsi HIFK:n: "Käytännössä se oli harjoituskauden jälkeen sovittu"

LIIGA / Haastattelu
Teissala pääsi pudotuspeleissä tuulettamaan.
Kuva © Tiia Mahkonen
Tuore kaksivuotinen jatkosopimus takaa Teissalalle työrauhan HIFK:ssa. Viime kauden Mestis-visiitti nosti itseluottamusta ja keväällä HIFK-paidassa nähtiin vapautunut sähikäinen.

Helsingin IFK:n viime kausi päättyi jälleen kerran pettymykseen, kun helsinkiläisseura sijoittui lopulta neljänneksi. Pudotuspeleissä yksi HIFK:n hahmoista oli Leevi Teissala. Keväällä kukkaan puhjennut laituri iski yhdeksässä pudotuspeliottelussa kolme maalia.

HIFK-kannattajat saivat ilouutisia toukokuun alussa, kun seura ilmoitti solmineensa kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen Teissalan kanssa.

– Hyvät fiilikset uudesta sopimuksesta. Varsinkin loppukausi meni todella hyvin, niin turha on sitä hyvää vaihtamaan ja toivottavasti pystyn pelaamaan vielä paremmin ensi kaudella.

Väkkärämäisen laitahyökkääjän ympärillä liikkui paljon erilaisia huhuja kauden aikana. Useiden lähteiden mukaan TPS-kasvatti olisi solminut sopimuksen paikallisen Palloseuran kanssa. Kun toimittaja utelee näistä huhupuheista, niin Teissala hymähtää ja lataa faktat pöytään.

"Välillä Mestiksessä huomaa, että aikaa on välillä jopa liikaa ja silloin pystyy tekemään sirkustemppuja kentällä"

– Huhut ovat aina huhuja. Käytännössä se (sopimus) oli harjoituskauden jälkeen sovittu HIFK:n kanssa. Kyllä siinä sattoi jotain draamaa olla, kun en hirveästi syksyllä päässyt pelaamaan, Teissala toteaa hieman salamyhkäisesti.

– Hyvin olen täällä viihtynyt. Aluksi toki oli hieman hankalaa, kun peliaika oli kortilla. Meillä on hyvä jengi kasassa ja HIFK:ta seurataan, joten jos onnistumisia tulee, niin tässä on mahdollisuudet ottaa isoja kehitysaskelia.

Selkeät vahvuudet, kehityspotentiaali vielä valtava

Teissalan vahvuudet ovat kiekollisessa pelissä. Hyökkääjä haastaa vastustajan puolustajia aktiivisesti, ja myös fyysisyyttä ja tahtoa löytyy hyvään HIFK:n tyyliin. Kiekolliset ratkaisut ovat usein peliä edistäviä, mutta välillä kiekkoa pitäisi liikuttaa nopeammin ketjukavereille.

HIFK-valmennus on tehnyt kahden kauden aikana paljon töitä Teissalan kahden suunnan pelaamisen kanssa. Varsinkin ensimmäisellä HIFK-kaudella Teissalan puolustuspelaaminen oli ajoittan hieman lepsua, mutta varsinkin kevään pudotuspelien aikana tämä osa-alue otti isoja kehitysaskelia. Kesäharjoittelussa teroitetaan muutamaa osa-aluetta.

– Vähän lisää voimaa ja nopeutta pitää vielä saada. Sitten pystyn vielä paremmin tuomaan esiin omia vahvuuksiani.

Pelaajatyypiltään Teissala edustaa vanhan liiton taitohyökkääjää, joka elää harhautuksista ja onnistumisista. Rightin puolen hyökkääjä on ottanut mallia omaan pelaamiseensa maailman huipuilta.

– Suomalaisista Juhamatti Aaltosta on tullut seurattua. NHL:n puolelta William Nylander sekä Artemi Panarin.

Viime kauden motto oli vaikeuksien kautta voittoon

Viime kauden alku oli Teissalalle varsin raskas, sillä vastuu ja rooli jäivät HIFK:ssa varsin pieneksi. Lopulta väliaikainen pelipaikka löytyi Mestiksestä ja Turun Tovereista. Turussa kasvanut ja kiekko-oppinsa saanut Teissala myöntää rehellisesti, että tuskainen alku meni "tunteisiin".

"Kyllä siinä sattoi jotain draamaa olla, kun en hirveästi syksyllä päässyt pelaamaan"

– Kyllä siinä välillä meni tunteisiin, kun ei ollut varma, pääsenkö murtautumaan HIFK:n liigamiehistöön. Mestis-keikka oli kuitenkin varsin opettava ja siellä oli tuttu valmentaja (Hermanni Vidman), joka helpotti pelaamistani huomattavasti.

TUTO-paidassa Lefa tehtaili yhdeksässä ottelussa kuusi maalia ja 13 tehopistettä. 22-vuotias laitahyökkääjä sanoo avoimesti, että Mestiksen ja Liigan tasoero on huima. Teissalan harhautuspussi on todella laaja, ja Mestiksessä peli-ilonsa löytänyt nuorukainen yritti jopa ilmaveiviä.

– Välillä Mestiksessä huomaa, että aikaa on välillä jopa liikaa ja silloin pystyy tekemään sirkustemppuja kentällä, naurahtaa TUTO-paidassa jatkuvia taikatemppuja esittänyt hyökkääjä.

Loppukausi HIFK:n mukana Liigassa oli sen verran vakuuttava, että suurella todennäköisyydellä Teissalan ei tarvitse enää Mestiksessä pelata. Avoimesti tavoitteistaan puhuva Teissala tiedostaa sen, mihin rooliin hän haluaa ensi kauden HIFK:ssa päästä.

– Henkilökohtaisesti haluan murtautua kunnon tuloksentekijäksi Liigassa. Tiedän itse, että olen tulosroolin pelaaja ja siihen rooliin minun pitää päästä.

Kesällä harjoittelun ohella pitää muistaa myös rentoutua. Teissalan kesäsuunnitelmat ovat varsin selkeät.

– Oma "rentoutuminen" tapahtuu kesällä Ruisrockissa. Kavereiden kanssa tulee myös vietettyä paljon aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle