Pronssimitali on iso asia pohjoisessa

MESTIS / Haastattelu
Loukkaannuttuaan Antti Erkinjuntti auttoi joukkuetta kokemuksellaan toisella tavalla.
Kuva © Topi Lainio
Pronssimitali on iso asia niin RoKille kuin koko Rovaniemen kaupungille.

Pronssimitali on iso asia, siitä ovat yhtä mieltä niin RoKin päävalmentaja Maso Lehtonen kuin joukkueen kokenut hyökkääjä Antti Erkinjuntti. Kun yhtälöön lisätään 3391 henkeä Kirnussa sekä heidän valtava kannatuksensa omilleen, on pronssiottelulle ehdottomasti paikkansa.

Sekä Lehtonen että Erkinjuntti nostivat esiin juuri kannattajat ja sen minkälaisen tunnelman he saivat aikaan. Yleisömäärä oli myös RoKin koko seurahistorian ennätys. On varmaa, että jokainen joukkueessa ollut tulee muistamaan sen koko loppuelämänsä.

− Pronssin merkitys on minulle iso, koska olen ollut tässä seurassa mukana vuodesta 1992 ja edelleen on samoja ihmisiä toiminnassa kuin silloin, Erkinjuntti kertoi.

RoKille pronssi oli toinen perättäinen, tälläkin kertaa se putosi finaaleista Lehtosen vanhaa seuraa Ketterää vastaan. Hyvän runkosarjan ja vahvan puolivälieräsarjan jälkeen RoKi lähti välieriin kovin odotuksin, mutta joutui taipumaan lopulta voitoin 4–1. Lehtonen myönsi, ettei joukkueella yksinkertaisesti riittänyt.

− Jäätiin tällä kertaa kakkoseksi ja parempi voitti.

Erkinjuntti taas totesi, että hänellä jäi henkilökohtaisesti paljon jossiteltavaa, sillä kärsittyään kauden aikana loukkaantumisesta, pelasi hyökkääjä kuntoutuksen jälkeen puolivälieräsarjassa kauden parasta kiekkoaan, ja sitten tuli todella ikävä loukkaantuminen toisessa välieräottelussa. Halu kentälle auttamaan oli kova. Erkinjuntti kuitenkin allekirjoitti Ketterän paremmuuden.

Lehtonen kertoi, että välieräsarjan jälkeen otettiin muutama päivä happea, ja sitten sen kautta lähdettiin kohti viimeistä viikkoa yhdessä ja pronssipeliä.

− Pronssipeli oli mahtava ottelu ja mahtava tapahtuma. Olimme alussa hyviä. Sami Suni pelasi maalissa erinomaisen pelin ja lopussa puolustimme nöyrästi. Tämä käänsi ottelun meille, Lehtonen kertasi pronssiottelua.

− Mahtava asia tuo pronssi. Koen, että se on tälle kaupungille iso asia, ja voitettu asia on aina voitettu, RoKi-käskijä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle