Prahassa ykköstähdeksi yllättäen noussut Travis Konecny sai kehuja Claude Giroux'lta: "Ne olivat kaksi isoa maalia"

NHL / Haastattelu
Giroux johti joukkueensa uuteen kauteen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Philadelphia Flyers voitti kauden avausottelunsa Chicago Blackhawksin kustannuksella. Tšekin pääkaupungissa Prahassa pelattu ottelu näytti loppua kohden kääntyvän Flyersille, mutta Blackhawks kiri lopussa lähelle.

Illan kotijoukkueen kapteeni Claude Giroux korosti tyytyväisyyttään 4−3-voittoon päättyneen ottelun jälkeen. Kanadalaistähti peilasi voitokasta avausottelua erityisesti kesän aikana tapahtuneeseen vaihtuvuuteen.

− Meillä on uusi joukkue ja yritämme päästä kaikkien kanssa samalle aaltopituudelle. Tappio Lausannessa oli kova paikka, mutta suhtauduimme siihen harjoitusotteluna. Tämän illan ottelussa kaikki olivat tekemisessään johdonmukaisia ja saimme voiton joukkueena.

Giroux ja Jakub Voráček saivat yleisöltä suurimman huomion ja raikuvimmat suosionosoitukset, mutta itse ottelussa keskiöön nousi kakkosketjussa pelannut Travis Konecny

"Tämän illan ottelussa kaikki olivat tekemisessään johdonmukaisia ja saimme voiton joukkueena."

22-vuotias Konecny taituroi kaksi maalia ja oli läpi pelin yksi ottelun näkyvimmistä hahmoista periksi antamattomalla pelityylillään. Jälkimmäisessä osumassa nuori kanadalainen harhautti Blackhawks-puolustaja Duncan Keithin ja ohitti rystylaukauksella Corey Crawfordin.

− Ne olivat kaksi isoa maalia. Kun tekee ottelun ja kauden ensimmäisen maalin, se antaa virtaa ja itseluottamusta. Toisessa maalissa hän teki hienon liikkeen. Kun hän saa mahdollisuuden maalintekoon, hän löytää tavan tehdä maalin, Giroux kehui ottelun ykköstähteä.

Flyers-kapteeni huomioi myös maalivahti Carter Hartin, joka piti välillä torjunnoillaan joukkuetta pystyssä Blackhawksin taitohyökkääjien edessä.

− Hän antoi meille mahdollisuuden voittaa. Ottelun lopulla hän teki isoja torjuntoja puolestamme.

Joukkueen nelosketjun muodostaneet Michael Raffl, Connor Bunnaman ja Tyler Pitlick eivät myöskään jääneet huomiotta.

− He pelasivat hyvin ja olivat johdonmukaisia. Puolustuspelillisesti he hallitsivat peliä paljon, Giroux kertoi.

Blackhawksin kapteeni Jonathan Toewsilta ei herunut pelin jälkeen kehuja O2 Arenan jäälle, mutta Giroux suhtautui asiaan päinvastoin.

− Se oli hyvässä kunnossa. Harjoituksissa se ei ollut niin hyvä, mutta tänään sen suhteen ei ollut ongelmia.

Flyersin Euroopan-vierailu ja seurahistorian ensimmäinen virallinen kamppailu Pohjois-Amerikan ulkopuolella olivat Giroux'n mielestä onnistuneet.

− Eilen menimme illalliselle ja siellä oli Flyers- ja tšekkikannattajia kaikkialla. Koko kokemus on ollut mahtava, ja ottelun voittaminen tekee siitä totta kai vielä erityisemmän.

» Lähetä palautetta toimitukselle