Positiivisuutta hehkuneen Risto Korpelan mukaan joukkueen menestys on myös taloudellinen avaintekijä

LIIGA / Haastattelu
Risto Korpela ottaa haasteen vastaan Keski-Suomessa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Puoliltapäivin tänään keskiviikkona Jyväskylän jäähallin aitiossa numero 18 yksi mies erottui selvästi hymyllään joukosta. Hän on JYPin tuore toimitusjohtaja Risto Korpela.

– Todella innostuneena aloitan työt JYPissä. On erittäin mukavaa lähteä muutaman vuoden tauon jälkeen jääkiekkohommiin mukaan, Korpela iloitsi.

Korpelan edellinen kosketus jääkiekkoon on noin kahden ja puolen vuoden takaa HPK:n toimitusjohtajan tehtävistä. Viimeisten vuosien aikana Korpela haki uusia kokemuksia muun urheilun parista. JYPiin Savonlinnasta lähtöisin oleva kiekkomies siirtyy Työväen Urheiluliiton pääsihteerin tehtävistä.

– Vähän kun saa etäisyyttä ja perspektiiviä, niin sitä asiaa pohtii analyyttisemmin, eikä ole niin paljon tunteet pinnassa. Asioiden näkeminen toisesta perspektiivistä auttaa varmasti tässä pestissä, Korpela avasi kokemuksiaan.

JYPin viime vuodet ovat olleet taloudellisesti hyvin mollivoittoisia. Korpelan mukaan asia on hyvin tiedossa ja muutoksia on luvassa.

– Haasteelliset kohdat täytyy ensin analysoida ja katsoa, mitä niille voi tehdä. Sen jälkeen täytyy alkaa rakentaa uusia asioita, mitä taloudellisen puolen vahvistamiseen tulee.

Kilpaurheilubisneksessä yksi asia on Korpelan mukaan myös taloudellisesta vinkkelistä ylitse muiden.

– Fakta on kuitenkin se, että joukkueen menestyminen on iso asia. Sitä kulttuuria, mikä Jyväskylässä on vahvistaa se, että yleisö kävi peleissä kiitettävästi, vaikka joukkue ei menestynytkään yhtä hyvin kuin aikaisemmilla kausilla.

JYPissä alkaa uusi aika unohtamatta perinteitä

Suomalainen jääkiekkoyleisö muistaa Korpelan varmasti parhaiten kahdesta jaksostaan HPK:n toimitusjohtajana yhteensä 11 kauden ajan. Mitä Korpela sitten aikoo tuoda näistä vuosista JYPin organisaatioon?

– Helpointa tässä vaiheessa on sanoa, että sitä kokemusta ja näkemystä, mitä sieltä sain.

Korpelan mukaan uuteen seuraan sopeutuminen ottaa aikansa, mutta sisääntulo on sujunut sulavasti.

– Iso kuva tästä projektista on jo muodostunut, mutta siihen täytyy vielä perehtyä, että mistä yksityskohdista se muodostuu.

Muuttuvassa maailmassa monet liigaseuratkin ovat monipuolistaneet liiketoimintaansa esimerkiksi aluevaltauksilla festivaalitoimintaan. Korpelan mukaan JYPissä pysytään vielä perinteisemmällä linjalla.

– Niitä ei ehkä kannata vielä alkaa analysoida sen tarkemmin. Tutustutaan ensin perusjuttuihin ja aletaan vasta sitten suunnittelemaan.

Korpelan mukaan JYPin tulevaisuus näyttää lupaavalta, ja samalla lähtee toivomusta jyväskyläläiselle yleisölle.

– Näen sen perinteitä kunnioittavana uuden alkuna. Tämä areena voisi olla kotiyleisölle sellainen mukava ja viihtyisä olohuone, jossa on kiva katsoa voittavaa jääkiekkoa ja joka on myös vastustajille tosi paha paikka.

JYPin lähitulevaisuuden ehkäpä isoin kysymys liittyy vaikeuksia kohdanneeseen Hippos-hankkeeseen. Korpelan mukaan asian kanssa ei kannata hätiköidä.

– Siinä täytyy hallituksen ja mukana olevien toimijoiden kanssa päästä kartalle ja selvittää, että missä oikein mennään. Oleellista on nyt kuitenkin ensi kausi, ja että me olemme valmiita syyskuussa, Korpela päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle