Polvivamman selättänyt Jonas Enlund uhkuu pelihaluja ja kehuu Liigan tasoa

CHL, LIIGA / Haastattelu
Enlund katse siintää jo uuden kauden mittelöihin.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Pelicansin sunnuntai oli tavanomaisesta poikkeava, sillä lahtelaiset saivat vieraita Tshekeistä CHL:n alkusarjan otteluun. Perjantaina Ilvekselle taipunut Oceláři Třinec otti kauden ensimmäisen CHL-voittonsa maalinteon tuskan kanssa tuskailleiden isäntien kustannuksella. Ottelu päättyi lopulta vieraiden 3–1-voittoon.

Pelicans oli varsinkin ensimmäisessä erässä niskan päällä ja sai pelata runsaasti ylivoimaa.

Ilman ylivoimapelinsä syömähampaitaan Ryan Laschia ja Aatu Jämseniä pelannut pelikaaninippu ei kuitenkaan onnistunut ottamaan ottelua haltuunsa edes viiden minuutin ylivoiman aikana. Pelicansin ottelun ainoa maali syntyi lopulta ilman maalivahtia ottelun viimeisellä minuutilla.

Yksi nuoren joukkueen vastuunkantajista on Jonas Enlund, 35, joka sai sunnuntain ottelussa kosolti vastuuta.

– Aloitimme ensimmäisessä erässä hyvin. Siinä oli ylivoimaa ja saumaa mennä johtoon. Pelin kuva olisi sitten ollut erilainen, Enlund harmitteli ottelun jälkeen.

Jo perjantaina Tampereella pelannut kokenut ja meritoitunut Třinec, oli ottelussa aktiivinen, ahnas ja valmis raastavaan kamppailupelaamiseen. Ottelussa nähtiinkin runsaasti kaksinkamppailuja ja sen myötä myös toisinaan pirskahtelevia tunteita.

Enlund nosti esille erityisesti vastustajan fyysisyyden ja jämäkkyyden. Vastustajan laatu ei ollut hänelle yllätys, vaikka Třinec oli hävinnyt kauden kolme edeltävää ottelua Rapperswil-Jona Lakersille, RB Münchenille ja Ilvekselle.

– Oli kyllä tiedossa, millainen porukka sieltä oli tulossa vastaan. Olihan siellä pelimiehiä joukkue täynnä, Enlund kehui vastustajaa.

"Pidän Liigaa todella kovana sarjana"

Kaudella 2006–07 ensimmäisen kerran aikuisten ammattilaisottelussa Tapparan riveissä pelannut Enlund on jo kaukaloiden konkari. Pelicansin runko sen sijaan on nuorekas. Joukkueen pelaajista 16 on syntynyt tällä vuosituhannella.

Pelihaluja uhkuva Enlund onkin joukkueeseen hyvin sopiva pelaaja kiekollisen osaamisensa ja kokemuksensa myötä.

– Meillä on nuoria pelaajia, mutta on meillä myös kokeneempaa osastoa. Hyvä tasapaino mielestäni. Olen tykännyt kyllä tosi paljon, kun olen taas pitkästä aikaa päässyt pelaamaan.

Useista loukkaantumisista urallaan kärsinyt hyökkääjä joutui päättämään viime kauden Lahdessa jo toisen ottelun jälkeen. Enlund vakuuttaa kuitenkin, että polvivamma on menneen talven lumia ja pelaaja on valmis antamaan täyden panoksensa joukkueensa eteen.

– Pikkuhiljaa pääsee paremmin ja paremmin peliin mukaan. Eteenpäin mennään niin sanotusti.

Edeltävä Liiga-kausi oli Enlundille vasta viides, sillä nuorena läpimurtonsa tehnyt pelaaja siirtyi varhain rahakkaampiin sarjoihin. Urallaan niin Liigaa, KHL:aa, DELiä sekä maajoukkueturnauksia nähnyt Enlund on vakuuttunut kotimaisen pääsarjan tasosta.

– Kyllä tämä on kovatasoinen liiga. On vauhtia ja taktista osaamista. Pidän (Liigaa) todella kovana sarjana, Enlund vakuuttaa.

Kovatasoiseksi ja tasaiseksi uumoiltu Liiga-kausi alkaa tiistaina. Pelicans on nostettu yhdeksi menestyjäsuosikiksi. Onkin syytä kysyä hyökkääjältä itseltään, mitä lahtelaisilta voi odottaa uuden kauden alkaessa.

– Kyllä me lähdemme siitä, että pelaamme meidän omaa liikkuvaa, hyvää kiekollista peliä. Uskon, että se johtaa johonkin hyvään, Enlund päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle