Pohjois-Amerikassa piipahtanut Westerholm palasi SaiPaan hakemaan isoa roolia

LIIGA / Haastattelu
Westerholm venyi IFK:ta vastaan muutamaan paraatipelastukseen.
Kuva © Jarno Hietanen
SaiPan maalivahtikaksikko on alkavalla kaudella nuori, kun vastuun jakavat 21-vuotiaat Niclas Westerholm ja Karolus Kaarlehto. Nashvilleen NHL-tulokassopimuksen tehnyt Westerholm palasi SaiPaan torjuntavastuu mielessään.

SaiPan maalilla torjui kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa 21-vuotias Niclas Westerholm. Nuorukainen oli pelin jälkeen täynnä intoa.

— Olihan se siistiä taas pelata. Vähän kankeutta oli, eikä se niin kaunista ollut, mutta olihan se kiva pelata kesän jälkeen. Laukauksia tuli paljon, joten pääsi heti kauteen sisään. Nautin oikein paljon pelaamisesta, kiva vetää pelipaita taas päälle.

Maalivahti on viettänyt kesää suomalaiselle ammattijääkiekkoilijalle hyvin tyypilliseen tyyliin. Kovan harjoittelun oheen on mahtunut kuitenkin myös vapaa-aikaa ja lomailua.

— Lomaa ja treeniä. Olen treenannut fiksusti ja ollut kotona, viettänyt vapaa-aikaa, mökkeillyt ja antanut aikaa myös tyttöystävälle, niin mikäs siinä.

Kesäharjoittelussa pääpaino on ollut erityisesti kunnon sekä pelin kontrollin kehittämisessä.

— Tietyllä tavalla se, että pelaaminen olisi kontrolloidumpaa. Kuntopuolen kanssa on tehty hommia, että jaksaisi paremmin. Siinäpä oikeastaan kaksi tärkeintä.

Westerholmin edellinen kausi päättyi mielenkiintoisella tavalla, kun nuorukainen teki ensin Nashville Predatorsin kanssa NHL-tulokassopimuksen ja pian kutsu kävi oman sarjakauden jälkeen Pohjois-Amerikkaan Predatorsin mukaan.

— Se oli hieno kokemus. Sieltä sai paljon oppia mukaan, ei siitä oikein sen kummemmin enää muuta sitten käteen jäänyt tällä erää.

Täksi kaudeksi helsinkiläisen Karhu-Kissojen kasvatti palasi kuitenkin Suomeen ja Lappeenrantaan, jossa torjui viime kaudella 15 runkosarjaottelua. Frans Tuohimaa siirtyi kauden päätteeksi IFK:oh ja tällä kaudella Westerholm jakaa torjuntavastuun viime kaudella Ketterässä lainalla torjuneen Karolus Kaarlehdon kanssa.

— Tarjolla on roolia, mutta katsotaan, mitä pystyy ottamaan. Tottakai tahdon ottaa mahdollisimman isoa roolia joukkueesta. Nautin pelaamisesta ja täällä on mahdollisuus ottaa iso rooli. Tämä oli paras ratkaisu tälle kaudelle.

SaiPan joukkue 2019-2020 on ollut nyt koossa kahden viikon ajan. Westerholmille on ehtinyt syntyä positiivinen mielikuva uudesta joukkueesta.

— Mielestäni meillä on hyvä ryhmä. Pyrimme pelaamaan aktiivisesti. Meillä on yhtenäinen ja sitkeä porukka kasassa. Kahden viikon aikana on ollut kivaa ja olemme paiskineet oikein kunnolla hommia.

» Lähetä palautetta toimitukselle