Pitkän miehen perjantainäytös − Marko Anttila hölläsi poskihampaiden purentaa ja johdatti Ilveksen voittoon

LIIGA / Haastattelu
Marko Anttila iski voittomaalin TPS:n verkkoon. Sekös maistui.
Kuva © Tiia Mahkonen
Marko Anttila oli isossa roolissa pitkäperjantain ottelussa, kun Ilves venytti välieräsarjan TPS:ää vastaan kuudenteen mittelöön. Kokenut hyökkääjä summasi tehot 1+1 ja oli näkyvä ympäri kenttää.

Ilves nappasi pakkoraossa vakuuttavan 3−0-voiton TPS:stä kotihallissaan. Kulttihyökkääjä Marko Anttila iski voittomaalin ja saalisti syöttöpisteen. Koko joukke kuitenkin petrasi tekemistään.

− Paransimme tiiveyttämme ja se lähti joka ukosta. Jokainen paransi henkilökohtaisella tasolla. Pääsimme hyökkäysalueelle ja paremmin keskustaan sekä maalipaikoille. Huomiseksi täytyy parantaa varmasti lisää, Anttila totesi.

Maali oli Anttilalle pudotuspelien ensimmäinen. Kokenut hyökkääjä on tehnyt ottelusta toiseen töitä joukkueen eteen, mutta pistesaldo ei ollut karttunut.

− Yritän tietysti pelata koko ajan hyvin, mutta nyt sain onnistumisia. Tekemisestäni on puuttunut rentous, mutta josko nyt helpottaisi. Olen nauttinut koko keväästä. Hienoa on ollut pelata, varsinkin kotipelejä.

Pitkäperjantain ottelun loppuhetkillä TPS:n pelaajat lähtivät hakemaan hieman asetelmia lauantaita varten haastamalla tupsukorvia fyysisyydellä. Kolossihyökkääjä sai tuta TPS-pakki Johan Ivarssonin niitin jo pelin alkupuolella.

− Nämä ovat hienoja pelejä ja kovia vääntöjä. Taistelupareja tulee. Se on tämän homman suola. Välillä pääsee antamaan, mutta välillä joutuu myös ottamaan taklauksia vastaan, Anttila huomautti.

Anttila tiesi ennen ottelua, mitä hänen on tehtävä pystyäkseen saamaan parhaansa irti kaukalossa.

− Pyrin hakemaan tähän peliin rentoutta. Halu on kova, mutta että ei ihan koko ajan olisi poskihampaat purennassa. Meillä on pelivalmius olemassa, joten mitään ihmeitä ei tarvitse tehdä.

− Ohjelma on ollut koko ajan tiivis. Saa harjoittaa koko ajan hetkessä elämässä. Haaste on kova, sillä TPS on ollut aina hyvä Turussa. Voitto on taas kairattava, Anttila virkkoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle