Pirteästi esiintynyt Petteri Riihinen on keskittynyt kiekolliseen peliin: "Itsevarmuutta on tullut lisää"

LIIGA / Haastattelu
Petteri Riihinen on ollut pirteä alkukauden peleissä.
Pelicans-puolustaja Petteri Riihinen on esiintynyt edukseen alkukauden CHL-otteluissa. Pelicans-kasvatti on omien sanojensa mukaan kehittynyt kiekollisessa pelaamisessa.

Pelicans kohtasi viikonlopun toisessa CHL-mittelössään jälleen tšekkiläisen ryhmän, kun HC Ocelaři Třinec saapui Lahteen vierailulle. Vahvasti puolustanut joukkue vei pisteet mukanaan numeroin 3–1. Pelicansin ainokaisen viimeisteli Leevi Tukiainen.

Reilut kolmetoista minuuttia kellottanut Petteri Riihinen osasi odottaa kovaa kamppailupelaamista.

– Kovatempoinen ottelu, tiedettiin se että tulee fyysinen kamppailu ja pitää olla maalinedustat vahvasti pidettynä.

Erityisesti avauserässä Pelicansilla oli runsain määrin ylivoimamahdollisuuksia, mutta Patrik Carlssonin tolppalaukausta lähemmäksi Pelicans ei päässyt. Taitohyökkääjien Ryan Laschin sekä Aatu Jämsenin puuttuminen näkyi erityisesti pakkopelissä, mutta Riihisen mukaan pelin momentum ei hukattuihin ylivoimiin kaatunut.

– Ei se ehkä niihin mennyt. Totta kai erikoistilanteissa on aina mahdollisuus tehdä maali, se on tietysti se tavoite ja tänään ei onnistuttu siinä.

Vahvasti puolustanut Třinec oli myös suorissa hyökkäyksissä erinomainen. Třinec loi tasakentällisin puolenkymmentä maalipaikkaa suorista hyökkäyksistä ja kertaalleen kiekko löytyi myös Jussi Olkinuoran vartioimasta maalista suoran hyökkäyksen päätteeksi. 

22-vuotias Riihinen penäsikin tarkkuutta erityisestisellaisiin tilanteisiin, joissa pelipaikat vaihtuvat.

– Ei ehkä ollut meidän pelisuunnitelmassa tiedossa, että tuollaisia tapahtuu. Totta kai siinä pitää olla jokaisen äijän hereillä. Pelipaikat kun vaihtuvat, hyökkääjät puolustavat ja puolustajat hyökkäävät, niin jokaisen pitää olla valmis pelaamaan niitä paikkoja pois. Tuollaisia ei saa kyllä tulla, ne ovat aina vaarallisia maalipaikkoja.

Ylivoimalla maalipaikkoja syntyi kohtuullisesti tehottomuudesta huolimatta, mutta tasakentällisin myös maalipaikoille pääseminen oli Pelicansille vaikeaa.

– Meidän pitää pystyä rakentamaan ja käyttämään luovuutta. Meillä on paljon taitoa kokoonpanossa, niin pitää pystyä tekemään maaleja.

Henkilökohtaisella tasolla Riihinen on pelannut alkukauden otteluissa mainiosti. Edellissesongilla pelipaikan vakiinnuttaneelta puolustajalta on nähty varmaa puolustuspelaamista, mutta myös aiempaa rohkeampaa kiekollista pelaamista.

Viime kaudella tehot 2+5 iskenyt puolustaja odottaakin itseltään viime kauteen verrattuna vahvempaa kiekollista pelaamista.

– Toivottavasti, se on ollut henkilökohtainen kehityskohde ja ainakin omasta mielestä pieniä askeleita on otettu eteenpäin. Toivottavasti kauden aikana tulee vielä lisää. Itsevarmuutta on tullut lisää ainakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle