Pikkuleijonien positiivisiin esittäjiin kuuluva Hatakka: "Mitään ei ole vielä menetetty"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kuva © Saimi Airaksinen
Suomen joukkueessa moni pelaaja on suorittanut alle odotusten, mutta puolustaja Santeri Hatakkaa ei voi tähän kategoriaan laskea.

Suomi on hävinnyt kaikki kolme otteluaan tähän mennessä. Otteissa on ollut paljon ailahtelevuutta, minkä myös puolustaja Santeri Hatakka myöntää.

− Alku on ollut vaikea, mutta paljon hyvääkin peleissä on ollut. Hyvät asiat pitää saada tiivistettyä Sveitsi-otteluun ja voittaa se.

Nykyinen turnausformaatti antaa paljon anteeksi, kun viidestä joukkueesta neljä pääsee pudotuspeleihin. Vain lohkojumbon kohtalona on karsintasarja.

− Mitään ei ole vielä menetetty.

Siinä missä joukkueen otteissa on paljon kritisoitavaa, samaa ei voi sanoa Hatakasta, joka on noussut turnauksessa Suomen parhaiden puolustajien joukkoon.

− Oma peli on rullannut ihan hyvin. Olen pystynyt käyttämään omia vahvuuksiani ja sitä kautta olen pystynyt auttamaan joukkuetta.

Hatakka onkin yksi neljästä suomalaisesta kenttäpelaajasta, joka ei ole saanut tilastoihin miinusmaalia kolmen tappio-ottelun aikana. Muut ovat Kalle Loponen, Tuukka Tieksola ja vasta sunnuntaina turnausdebyyttinsä tehnyt Roni Hirvonen.

− En tuohon ole kiinnittänyt huomioita, mutta on ollut kiva ettei ole soinut omissa.n Tietää ainakin, että on tehnyt jotain kentällä oikein.

Hatakka palkittiin Tsekkiä vastaan Suomen parhaana pelaajana. Hän onkin Suomen joukkueesta ainoa puolustaja, joka on tuon meriitin tähän mennessä saanut.

− Oli ihan hieno saada se kunnia, ei niitä valintoja omalle kohdalle ole niin usein tullut.

Pelaajaprofiililtaan Hatakka on profiloitunut puolustavaksi puolustajaksi. Virheitä häneltä näkee harvemmin.

− Vahvuuteni löytyvät enemmän puolustussuunnasta, mutta kn paikka tulee, tuen mielelläni hyökkäyksiä. Hyökkäyspelaaminen on mennyt tällä kaudella paljon eteenpäin.

Hatakka profiloituu puolustaviin puolustajiin.
Kuva © Saimi Airaksinen

Hatakka on Suomen joukkueessa harvinaisuus siinä mielessä, että hän on aloittanut kiekkouransa Liiga- ja Mestis-paikkakuntien ulkopuolelta. Puolustajan kasvattajaseura on Riihimäen Kiekko-Nikkarit.

− Pieni paikkakunta, mutta kyllä siellä hyvää junioritoimintaa pyöritetään. Onhan sieltä muutama muukin kiekkoilija lähtöisin. Homma toimi hyvin, ennen kuin vaihdoin Jokereihin.

Suuri osa riihimäkeläisistä kiekkoilijoista, joista merkittävämmäksi voi nostaa hiljattain uransa päättymisestä kertoneen Janne Lahden, ura on jatkunut HPK:ssa. Hatakka siirtyi kuitenkin Jokereihin.

− Se oli ehkä enemmän vanhempien valinta, että lähdettiin Helsinkiin. Isän työt olivat siellä, joten hän pääsi samalla kuljettamaan minua. Se helpotti aika paljon valintaa.

Jokerit pelaa tunnetusti nykyään KHL:ssä, mutta Hatakan mukaan se ei näy juniorijoukkueiden arjessa.

− Junioritoiminnassa se, että miehet pelaavat KHL:ssä, ei näy juuri millään tavalla. Liigajoukkuetta ei enää ole, mutta onneksi on saatu Mestis-toiminta siihen kylkeen.

Jokerit tekee yhteistyötä Mestiksessä pelaavan Kiekko-Vantaan kanssa. Hatakan toiveissa oli päästä pelaamaan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle tällä kaudella, mutta siltä osin tavoitteet eivät täyttyneet.

− Tietysti tavoite oli pelata Mestistä, mutta niin ei tapahtunut.

Junioripeleissäkin nähtiin pettymyksiä, sillä Jokerit jäi nuorten SM-liigassa alempaan jatkosarjaan. Vakituisesti nuorten sarjoja pelanneista kisajoukkueen pelaajista sama kohtalo oli vain Ässiä edustaneella Antti Tuomistolla.

− Ei se taso mitenkään huono ollut. Pelit olivat vauhdikkaita, ja suurimmaksi osaksi joukkueet olivat kuitenkin laadukkaita. Ihan hyviä pelejä siitä sai alle.

Ensi kaudeksi Hatakan matka jatkuu Tampereelle hänen tehtyään sopimuksen Ilveksen kanssa.

− Miesten pelejä odotan. Tavoitteena on vakiinnuttaa paikka Liigassa ja pelata mahdollisimman paljon miesten pelejä. Toki siinä on myös Koovee vieressä. Kisojen jälkeen suunnataan katseet ensi kauteen.

Juuri Hatakan kaltaiselle pelaajalle, joka ei kuulu todellisten superlupausten joukkoon, Liiga- ja Mestis-joukkueen toimiva yhteistyö on hieno mahdollisuus kehittyä sekä edetä uralla.

» Lähetä palautetta toimitukselle