Pihlajamäki haluaa vakiopaikan Ässistä vastustajia ärsyttämällä: "Koko kesä odotettu, että pääsee päästämään höyryjä"

LIIGA / Haastattelu
Pihlajanmäki piti vielä viime kaudella vauhtia yllä KeuPan paidassa Mestiksessä.
Kuva © Jarno Hietanen

10.15 ja Pitsiturnauksen toinen ottelu Lukko-Ässät. Varsinkin satakuntalaisille kombinaatio on elokuun alusta varsin tuttu ja tapahtuma itsessään varsin odotettu.

Yhdelle henkilölle tapahtuma oli todennäköisesti vielä erityisempi, kun Ässistä koeajalla pelipaikkaa hakeva Ässät-kasvatti Valtteri Pihlajamäki, 23, pääsi kaukaloon elämänsä ensimmäiseen Satakunnan paikallispeliin. Samalla Pihlajanmäki osallistui elämänsä ensimmäiseen Pitsiturnaukseen.

− Minulla oli erityisestä lisälatausta. Näistä peleistä on kuullut niin paljon, että tätä odotti innolla, Pihlajamäki tunnelmoi.

Pihlajamäki sai Liiga-debyttin Ässissä kaudella 2016-17, mutta kaksi edellistä kautta menivät Mestiksessä IPK:n ja KeuPa HT:n riveissä. Mestis-vuodet tekivät pelaajasta kokonaisvaltaisemman, mutta omat vahvuudet ovat yhä selviä.

− En pelaa enää pelkkää ajokoira-kiekkoa, vaan olen tullut kokonaisvaltaisemmaksi ja osaan pelata kiekon kanssa. Fyysisyys on kuitenkin edelleen vahvuuteni, hyökkääjä tunnelmoi.

− Kyllähän tässä kerettiin odottaa, että Pitsiin pääsee päästämään höyryjä. Fyysisyydellä myös yleensä pääsee vastustajan ihon alle. Pääasia, että omat tykkäävät.

Vahvuus pelin fyysisellä puolella tuli kaikkien tietoon Pitsiturnauksen alkulohkopeleissä, kun Pihlajamäki jakeli tuntuvia taklauksia ja puitavia asioita riitti milloin kenenkin kanssa. 

Laiturin asenteesta huokuukin, että näytön paikka Liiga-pestiin on erittäin tärkeä. Periksiantamattomalla asenteella se voi olla myös lähellä. 

− Tämä on tärkeä ja iso juttu, kun pari edellistä kautta menivät Mestiksessä. Olen odottanut kovasti näytön paikkaa Ässiin ja nyt se on tullut.

» Lähetä palautetta toimitukselle