Pettynyt Tomáš Suchánek oli tappiosta huolimatta ylpeä Tšekin hopeasta – seuraavaksi toiveissa NHL-varaus

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Connor Bedard onnistui ohittamaan Tšekin Tomáš Suchánekin turnauksessa vain kerran.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Tšekkimaalivahti Tomáš Suchánek valittiin median tähdistökentälliseen Kanadan MM-kisoissa. Ilman NHL-varausta oleva maalivahti yrittää kehittyä päivä päivältä paremmaksi torjujaksi.

Tšekki joutui pettymään joukkueen jäätyä hopealle Kanadan MM-turnauksessa. Isäntämaa Kanada kukisti Tšekin jatkoajan jälkeen maalein 3–2. Tšekin maalivahti Tomáš Suchánek oli loppuottelun jälkeen luonnollisesti pettynyt Tšekin noustua tappioasemasta tasoihin ja vietyä ottelun jatkoajalle, mutta myönsi rehdisti Kanadan olleen finaalissa parempi ja ansainneen voittonsa.

– Nousimme 0–2:sta tasoihin ja olomme oli mahtava, koska tunsimme olevamme niin lähellä voittoa. Toivoimme voittavamme ottelun jatkoajalla, mutta onni oli heidän puolellaan. He ansaitsivat voittaa, koska he olivat parempia koko ottelun meidän ollessa parempia vain viisi minuuttia kolmannesta erästä.

Loppuottelun häviäminen tuntui välittömästi finaalin jälkeen karvaalle pettymykselle, mutta suorituksena Tekin sijoittuminen hopealle on silti hieno asia, vaikka tappion hetkellä se ei siltä tunnu. Tämän tiedostaa myös Suchánek, joka korostaa hopean merkitystä Tšekin jääkiekkoilulle ja koko maalle.

– Arvostamme hopeaa saavutuksena myöhemmin. Sillä, mitä teimme täällä, on iso merkitys maajoukkueellemme ja maallemme, koska ihmiset olivat vahvasti tukenamme koko turnauksen ja tunsimme sen. Mielestäni se on loistava saavutus, koska tämä oli kolmas nuorten MM-finaali Tsekin jääkiekkoilun historiassa.

Turnauksessa erinomaisesti torjunut ja useamman syöttöpisteen kerännyt tsekkimaalivahti valittiin median tähdistökentälliseen. Suchánek oli otettu saamastaan kunniasta.

– Se tuntuu hyvältä. Totta kai se tuntuisi vielä paremmalta, jos minulla olisi nyt kultamitali kaulassani.

– Arvostan valintaa suuresti. Tein kovasti töitä tämän eteen, olin todella motivoitunut, Suchánek kommentoi saamaansa tunnustusta.

MM-turnauksessa pelaaminen on ollut tšekkimaalivahdin unelma lapsesta asti. Maanläheinen ja nöyrä Suchánek teki kaikkensa joukkueensa voittojen eteen, mutta kirkkain kruunu maailmanmestaruuden muodossa jäi puuttumaan.

– Pyrin tekemään parhaani jokaisessa ottelussa ja auttaa joukkuettani voittamaan. Olimme niin lähellä.

Toistaiseksi vielä ilman NHL-varausta oleva Suchánek toivoo tulevansa varatuksi ensi kesänä. Maalivahti tekee kaikkensa sen eteen, mutta viime kädessä asiasta päättävät NHL-seurat.

– Toivottavasti. Pyrin olemaan päivä päivältä parempi. Se on sitten joukkueen oma päätös valita minut tai jättää valitsematta.

Jo edellisissä MM-kisoissa hyvin pelanneen Suchánekin osakkeiden luulisi kohentuneen entisestään päättyneen turnauksen myötä. Erinomaisista torjuntaesityksistä huolimatta NHL-seurat eivät ole lähestyneet tsekkimaalivahtia ja keskustelleet hänen kanssaan.

– Tällä kaudella en ole, mutta viimeisten kahden kauden aikana olen kyllä, Suchánek vastaa kysyttäessä, onko hän jo jutellut joidenkin NHL-seurojen kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle