Pettymys paistoi Risto Dufvan kasvoilta – "Tavoite on hukassa"

LIIGA / Haastattelu
Risto Dufva joutuu isojen kysymysten äärelle.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Lähes katastrofaalisen huonon esityksen jälkeen Risto Dufva ei ollut millään muotoa tyytyväinen. JYPin viime aikojen surkeat esitykset aiheuttavatkin miettimisen aiheita.

JYPin päävalmentaja Risto Dufva oli lyhytsanainen keskiviikkoillan jatkoaikatappioon päättyneen KalPa-ottelun jälkeen. Hyökkäyspelin loppuminen veti kokeneen valmentajan mietteliääksi.

– Meillä peli hajosi siihen 2–0-maaliin. Tämä se on koko kauden joukkueessa ollut ongelma. En voi missään tapauksessa olla tyytyväinen suoritukseemme. Oikeastaan se lähti jo heti toisen erän alusta huonoon suuntaan. Tunne hukkui ja siinä on meillä iso työsarka.

JYPin hyökkäyspelaaminen käytännössä kuoli Janne Kolehmaisen iskemän toisen erän alun 2–0-maalin jälkeen. Passivoituminen ei kuulunut mitenkään Dufvan suunnitelmiin.

– Hyökkäämisen loppuminen ei ollut missään tapauksessa tarkoitus. Päinvastoin, tänään oli tarkoitus todella hyökätä. Tästä me joudutaan keskustelemaan.

"Helposti luullaan, että joku vähempikin riittäisi, mikä sitten oikeasti riittää"

Dufvan mukaan joukkueen henkinen tila ei ole kunnossa. Yhteinen tekeminen ei ole millään tavalla tasapainossa.

– Helposti luullaan, että joku vähempikin riittäisi, mikä sitten oikeasti riittää. Sieltähän se lähtee, yksittäisen pelaajan päästä. Tavoite on hukassa, muuta syytä en keksi. Asioita täytyy terävöittää, mutta runkosarjan osalta aika käy vähiin.

– Laulaen työtäs tee, ei tässä mikään muukaan auta. Pelaajat pelaa ja meidän täytyy yhdessä löytää tähtäyspiste. Meiltä se hukkuu tällä hetkellä liian helpolla.

JYPin pelin ongelmat juontavat Dufvan mukaan juurensa hyökkäyspelin vaikeuksista.

– Me joudumme puolustamaan liikaa, se tapahtuu aina näin. Se puolestaan johtuu siitä, että meidän hyökkäys jää vajaaksi. Ja se on erikoista, sillä me ei oikeastaan olla muuta harjoiteltu kuin hyökkäämistä.

JYPin heikkous lähes kaikkia joukkueita vastaan näkyy runsaina kahden minuutin rangaistuksina. Voittamisen kannalta kyseessä on valtava ongelma.

"me ei oikeastaan olla muuta harjoiteltu kuin hyökkäämistä"

– Jäähyjenkin kanssa pitää pystyä elämään. Mutta sekin meitä tässä seuraa, että me saadaan huomattavasti enemmän jäähyjä kuin vastustajat joka pelissä. Se on meillä ihan perusprinsiippejä, mitä ei pitäisi tapahtua.

Kysyttäessä hyllytettyjen Julius Nättisen ja Robert Rooban mahdollisesta peliajasta Dufva oli hyvin vaitonainen.

– Katsotaan, sitten vasta hutkitaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle