Petteri Nikkilä pettyi löysään arkeen SHL:ssä ja tuli hakemaan nostetta KooKoosta − "Tarkoitus on pelata ensi kausi hyvin ja lähteä isompiin ympyröihin"

LIIGA / Haastattelu
Nikkilä palasi Ruotsista takaisin kotimaahan.
Nikkilä palasi täksi kaudeksi kotimaan kaukaloihin. Arki Linköpingin kanssa jätti paljon hampaankoloon, mutta KooKoossa puolustaja aikoo näyttää jälleen kykynsä.

Puolustaja Petteri Nikkilä, 29, saapui Liigaan täksi kaudeksi SHL:n Linköpingistä. Seura ei saanut KooKoo-pakilta kovinkaan ruusuisia arvioita. Joukkue oli runkosarjan 12., eli kolmanneksi viimeinen.

− Oli paljon kulttuurieroja. Ei hirveästi ole positiivista sanottavaa. Emme tehneet paljon mitään, emme harjoitelleet. Kaikki tehtiin ikään kuin vasemmalla kädellä. Esimerkiksi aikanaan HPK:ssa tehtiin asiat paremmin, Nikkilä ruoti ja totesi, että varmaankin sarjan kärkiporukat tekevät hommansa niin hyvin, kuten SHL:ää kehuvat tahot antavat ymmärtää.

KooKoo on harjoituskaudellaan pitkästi yli puolen välin. Nikkilä hakee vielä parasta luistelukuntoaan.

− Erittäin tahmeaa on ollut toistaiseksi. Se on ihan sama mitä kesällä tekee, niin menee hetki, että pääsee kuntoon. Treenaamme kovaa ja siihen on vielä pelit päälle.

Puolustaja etsiytyi Kouvolaan tuttujen pelaajien, kuten Teemu Rautiaisen ja Heikki Liedeksen sekä HPK-ajoilta tutun valmentajan Olli Salon myötä.

− Tykkään Ollin metodeista. Hän tuntee pelaajansa ja luottaa heihin. Hän on jämäkkä ja tuntee pelin − on sellainen pelinörtti.

Tavoitteet alkavalle kaudelle ovat Nikkilällä korkealla.

− Aion olla joukkueen ykköspakki. Kunhan pelaan hyvin ja putki kulkee, niin uskon pystyväni lunastamaan odotukset.

Ensi keväässä siintävät MM-kotikisat eivät ole sen suuremmin Nikkilän mielessä, mutta leijonapaita kiinnostaa aina. Tähtäin on myös lähitulevaisuudessa isommissa ympyröissä

− EHT:lle olisi mukava päästä. Minulla on tänne KooKoohon 1+1-vuotinen sopimus ja tarkoitus on pelata ensi kausi hyvin ja lähteä isompiin ympyröihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle