Petrus Palmun peli kulkee TPS:n paidassa vaikean alkukauden jälkeen - " Siellä kaverit tekivät minulle oikeastaan oharit"

LIIGA / Haastattelu
Petrus Palmu iski TPS:lle vapauttavan tasoitusmaalin keskiviikon JYP-ottelussa. Tämän jälkeen pistepussiin lisättiin vielä kaksi syöttöpistettä, jotka avittivat TPS:n voittoon.
Kuva © Timo Savela
TPS nappasi tahmean alun jälkeen tärkeän kotivoiton, kun JYP kaatui lukemin 4−1. Eniten jyväskyläläisiä kuritti 1+2 tehot nakutellut Petrus Palmu, joka nauttii pelaamisesta vaikean alkukauden jälkeen.

Liigan viime kauden vuoden tulokkaaksi valitun Petrus Palmun suunnitelmissa oli viettää tämä kausi Pohjois-Amerikassa, mutta Jokipoikien kasvatti ei ollut tyytyväinen saamaansa vastuuseen alkukaudella. Palmu esiintyi ennen Turkuun paluutaan 12 kertaa AHL-joukkue Utica Cometsin riveissä saalistaen yhden syöttöpisteen.

— Siellä kaverit tekivät minulle oikeastaan oharit, enkä saanut edes kunnon mahdollisuutta näyttää. Syytä en sen tarkemmin tiedä, kun en paljoa valmentajan kanssa jutellut, mutta tämä on loppujen lopuksi nyt paras vaihtoehto, että pääsee pelaamaan täällä.

Liukasliikkeinen Palmu oli turhan hankala pideltävä hurrikaaniryhmän raskasjalkaiselle pakistolle keskiviikkona, kun mies iski ensin TPS:n tärkeän tasoituksen ylivoimalla, jonka lisäksi hän alusti Teemu Väyrysen voittomaalin sekä Lauri Pajuniemen tyhjään maaliin viimeistelemän 4−1-osuman.

— Oma peli on tuntunut koko ajan paremmalta ja joukkueellakin kulkee  nyt mukavasti. Hieman rikkonaista on ollut loukkaantumisten takia, mutta eiköhän pian saada jätkiä takaisin ja sitä kautta viisikoita vielä selkeämmiksi ennen kevään pelejä, Palmu pohtii.

Viime ajat TPS:n kakkosketjussa yhdessä Pajuniemen sekä Patrick Björkstrandin viilettänyt Palmu näkee parantamisen varaa edelleen oman kentällisensä pelaamisessa, mutta näkee kehitystä tapahtuneen. 

— Tuloksellisesti ollaan pelattu jo joukkueenakin hyvin ja meidän kentällinen suorittaa myös ihan kelvollisesti. Parantamisen varaa on kuitenkin aina, se on selvä asia.

TPS on pelannut viime ajat erinomaisesti, eikä joukkueelle ole tullut enää alkukaudelta tuttuja täydellisiä ohipelejä. Kevättä kohden mentäessä TPS:n paidassa 17 pelaamaansa otteluun 14 tehopistettä iskenyt Palmu näkee eniten tarvetta perusasioiden kehittämisessä, jotta joukkue kykenee parantamaan viime kauden tulostaan.

— Tänään pelattiin kaksi viimeistä erää hyvin, eli käännettiin peliä nopeasti ja silloin me ollaan vahvoilla. Tietenkin keväällä viisikon pitää olla kasassa ja syöttötarjonnat kunnossa, jotta voidaan pärjätä. Yksin näitä pelejä ei voita kukaan, vaan pitää pelata ehjästi viisikoina ja joukkueena, Palmu kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle