Petrus Palmu tykitti tehopisteitä taululle päävalmentajaa vaihtanutta TPS:ää vastaan − "Aika mediaseksikäs homma"

LIIGA / Haastattelu
Petrus Palmu viimeisteli edelliskauden seuraansa TPS:ää vastaa tehopisteet 1+2.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com

Jyväskylän perjantai-illasta syntyi erittäin mielenkiintoinen, kun TPS ilmoitti erottaneensa päävalmentaja Kalle Kaskisen ja palkanneensa tilalle entisen JYP -käskijän Marko Virtasen. Tämäkään ei auttanut, sillä JYP vyöryi pirteällä ja viekkaalla hyökkäyspelillään turkulaisten yli. Hurrikaaniorkesterin kapellimestarina tahtipuikkoa heilutti Petrus Palmu.

− Kova tempo oli heti ensimmäisestä erästä lähtien. Paljon tuli pomppivia kiekkoja ja mentiin molempiin päihin. Onneksi saatiin avausmaali ja siitä rytmiä. Loppupelissä kuitenkin suhteellisen ehjä kokonaisuus.

Palmu on ollut tällä kaudella loistavassa vedossa. Sen lisäksi että TPS:ää vastaa syntyi tehopisteet 1+2, on 22 -vuotiaan laitahyökkääjän koko kauden saldo yhdeksään pelattuun otteluun 5+9 ja teholukemakin erittäin kunnioitettava +10.

− Ei ollut erityisiä odotuksia, kun Jyväskylään tulin vaan päivä kerrallaan lähdin pelaamaan. Joukkueena on mennyt hyvin. Pisteitä on tullut ja joukkue on voittanut, mutta ei tosiaan ollut mitään odotuksia. Tiesin että olen ihan hyvässä kunnossa, niin ei tarvinnut kuin ryhtyä pelaamaan.

Vierasjoukkue TPS teki karun ratkaisun ja erotti päävalmentaja Kalle Kaskisen Jyväskylässä ottelun alla. Palmu kertoo, että JYPin kopissa asia käytiin läpi ja ennen ottelua tiedettiin Marko Virtasen toimivan vastustajan päävalmentajana.

− Kuulimme asiasta kun tulimme hallille, mutta se ei vaikuttanut meidän peliimme ollenkaan. Siellä (TPS:ssä) vaihtui nyt valmentaja ja toivottavasti niilläkin menee paremmin, mutta tänään ei annettu armoa.

Palmu pelasi itse kaksi edelliskautta Turussa Kaskisen valmennuksessa ja onnistui tuona aikana tekemään läpimurtonsa Liiga- peleihin.

− Siellä meni ihan hyvin. Joukkueena meillä jäi piippuun kumpanakin vuotena, mutta henkilökohtaisesti onnistuin ja ihan tyytyväinen olin siihen.

Erotettu Kaskinen veti vielä pelipäivänä TPS:n aamuharjoitukset ja hänen potkuistaan tiedotettiin vasta noin kahta tuntia ennen ottelun alkua. Illan ottelussa Turun Tivoliksikin viime aikoina nimitetyn joukkueen tirehtöörinä hääräsi jo Marko Virtanen.

− Aika mediaseksikäs homma kyllä, että sanotaanko näin, Palmu myhäili.

» Lähetä palautetta toimitukselle