Petrus Palmu painoi välittömästi kaasun pohjaan JYP-debyytissään: "Hän on ollut kuin kotonaan"

LIIGA / Haastattelu
Petrus Palmu teki heti vaikutuksen taidoillaan.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
JYPin uusi vahvistus Petrus Palmu ei varmasti olisi voinut toivoa parempaa alkua uudessa seurassa. Tehot 2+2 mättänyt Palmu ansaitsi myös päävalmentaja Pekka Tirkkosen kehut itselleen.

Kuluneen liigaviikon isoimmat siirtouutiset kantautuivat Jyväskylästä, kun ensiksi David Tomášek siirtyi takaisin kotimaahansa, ja myöhemmin JYP ilmoitti tehneensä sopimuksen hyökkääjä Petrus Palmun kanssa. Juonikas ja vikkelä Palmu jätti vahvaakin vahvemman ensivaikutelman ensimmäisessä ottelussaan JYPin väreissä.

– Tänään oli hyvä fiilis koko ajan ja itseluottamus oli hyvä. Tähän joukkueeseen oli helppo hypätä mukaan, Palmu tuumasi voitokkaan Ilves-ottelun jälkeen.

Ja mikäpä olisi ollut parempi alku uuden kotiyleisön edessä kuin iskeä kiekko maaliin heti ensimmäisellä laukauksella. Näin tapahtui ajassa 8.10, kun Palmun kuti yllätti Ilveksen maalia vartioineen Ville Kolppasen.

– Pääsin siinä leikkaamaan sisään ja päätin vain kokeilla, että onko veskari hereillä. Helppo maali se kyllä oli, mutta onneksi meni sisään, Palmu kertasi uransa ensimmäistä JYP-maaliaan.

JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen oli luonnollisesti mielissään joensuulaistaustaisen Palmun esityksistä. Etenkin nuorukaisen otteet puolustuspäässä ansaitsivat Tirkkosen kehut.

– Toisessa erässä hän teki tärkeää puolustustyötä joukkueelle, kun Ilveksellä oli painostuksen poikanen. Vaikka hänellä on ollut vain pari treeniä alla, niin hän ollut kuin kotonaan, Tirkkonen tuumasi.

Historia Nuorista Leijonista auttoi kemian löytämisessä

JYPiin Palmu saapui NHL-seura Vancouver Canucksin sopimuspelaajana, mutta harjoitusleirille Tyynenmeren rannalle 21-vuotias hyökkääjä ei kuitenkaan tänä syksynä suunnannut. Suomessa harjoitelleen Palmun sopeutuminen uuteen seuraan on sujunut vaivattomasti.

– Sopimuskuviot hoituivat nopeasti. Kaikki asiat järjestyivät heti yhdessä päivässä, kun tulin tänne. Se varmasti auttoi myös tässä ensimmäisessä ottelussa, että sain arjen rullaamaan, eikä tarvinnut miettiä, että missä yöpyisin, Palmu iloitsi.

Ennestään tutuin pelaaja Palmulle JYPin joukkueesta oli samassa ketjussa pelannut ikätoveri Julius Nättinen. Yhteinen sävel näyttikin löytyneen välittömästi.

– Pelasimme Nättisen kanssa juniorimaajoukkueessa ja meillä oli silloin jo hyvä kemia, Palmu valotti.

Päävalmentaja Tirkkonen puolestaan uskoo, että Palmusta on paljon iloa jatkossakin joukkueelleen.

– Hän tuo meille tasapainoa ja kiekollista varmuutta. Uskomme, että saamme hänestä paljon irti.

» Lähetä palautetta toimitukselle