Petri Kontiolan komea ura on päättymässä ensi keväänä: "Vähän on tunne, että kilometrit ovat täynnä ja viimeinen kausi alkaa"

LIIGA / Haastattelu
Kaverukset Jori Lehterä ja Petri Kontiola väänsivät tiukasti tasaisessa ottelussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Petri Kontiola kertoi Tampere Cupissa, että alkava Liiga-kausi on jäämässä hänen viimeisekseen ammattilaisena.

Tampere Cup on tarjonnut monen seuran faneille mielenkiintoista nähtävää, onhan moni joukkue saanut paljon uusia kovan luokan pelimiehiä. On JYPin Sami Niku, Juuso Puustinen ja Geoff Platt sekä HPK:n Steve Moses ja Juuso Hietanen.

Tampereen seuroilla on lyödä pöytään myös vähintään yhtä kovia nimiä Tapparan Jori Lehterän sekä Ilveksen Jyrki Jokipakan muodossa. Näiden kovien paluumuuttajien lisäksi yksi katsojia aina kiinnostavista nimistä on Petri Kontiola.

Ennen Tampere Cupin Tappara–Ilves-paikallispeliä tuli tieto, että Kontiola on pohtinut uransa jatkoa. Pohdinnan tuloksena Kontiola kertoi Jatkoajalle, että ura on päättymässä tulevaan kevääseen.

− Vähän on tunne, että kilometrit ovat täynnä ja viimeinen kausi alkaa, Kontiola kommentoi.

Perjantai-illan pelissä Tappara voitti Ilveksen 3−2. Kontiolan mukaan haaste oli heti alkuun kova, olihan vastassa viime vuoden mestarijoukkue, joka oli saanut taas kovia pelimiehiä joukkueeseensa.

− Vähän oltiin raskaalla jalalla liikenteessä kovan treenin seurauksena, mutta niinhän se kaverikin oli tässä vaiheessa kautta, Kontiola toteaa.

"Olemme duunariporukka"

Kontiola näkee kesän hankintojen tuoneen Ilvekseen kaivattuja ominaisuuksia.

− On saatu luonnetta, jota meiltä vähän viime vuonna puuttui. Emme ole varmasti sarjan taitavin porukka, mutta liikkeessä olemme varmasti sarjan parhaita. Olemme duunariporukka, jonka pitää tehdä nöyrästi töitä illasta toiseen, Kontiola virkkoo.

Kesäkauden Ilveksen osalta avanneessa Tampereen paikallisessa Kontiola tuntui liikkuvan huomattavasti paremmin kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Jos kausi sujuu yhtä lennokkaasti kuin alku näytti, kukaties kausia olisi vielä voinut olla edessäkin. 

Toukokuisten MM-kisojen kommentaattorin pesti oli ollut pelaajan itsensä mielestä mukava kokemus C Moren asiantuntevien ja mukavien työntekijöiden kanssa. Siinä saattaakin olla työ, jossa Kontiola saatetaan nähdä uran jälkeen.

Kysyttäessä perjantaina Kontiola kuitenkin kertoi, että ei ole vielä yhtään ajatellut uran jälkeistä aikaa, vaan keskittyminen kauteen on päällimmäisenä mielessä.

− Lähdemme sarjaan haastajina, vaanimme taustalla ja meillä on mahdollisuudet, mihin vain. Liigan taso on tänä vuonna todella kova, kun joukkueet ovat vahvistuneet huomattavasti. Tässä voisi verrata Liigaa 90-luvulle, Kontiola sanoi.

Kun kyseessä on mies, joka on ollut eliittiä KHL:ssäkin, on hän varmasti oikea mies vertaamaan sarjojen tasoeroja.

− Liiga on luistelusarja, jossa mennään todella lujaa. KHL:ssä oli enemmän taitoa, vaikkakin tasoerot kärjen ja hännän välillä olivat melkoisen suuret. SKA ja TSSKA olivat kuin maajoukkueita, ja vauhtia ja taitoa oli todella paljon, Kontiola kertoo.

Lopuksi, puhuttaessa Ilveksen faneista, Kontiolan silmissä loistaa aito into ja palo.

− Korona-aikana, kun pelasimme välillä tyhjille katsomoille, vähän unohtuikin tunnelma halleissa. Viime vuonna niin Hakametsässä kuin Nokia-areenassakin oli huikeata pelata, kun katsojat tanssivat ja lauloivat ja pitivät melkoista mekkalaa.

− Hallissa oli usein oikea karnevaalitunnelma. Täytyy kyllä sanoa, että meillä Ilveksessä on ehdottomasti Liigan parhaat fanit, kiittelee Kontiola.

» Lähetä palautetta toimitukselle