Petri Kontiola laittoi tyylilleen uskollisena hokkarit naulaan – yksittäisenä nimenä uralta nousi esiin Ville Nieminen

LIIGA / Haastattelu
Petri Kontiolan viimeinen peli päättyi voitokkaasti. Ilves sai toisena keväänä peräkkäin pronssiset mitalit.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Petri Kontiolan huikea ura päättyi pronssimitaleihin Nokia-areenalla. Kauteen lähdettiin Kontiolan sanoin suurin odotuksin, mutta tietynlainen lohdutuspalkinto pronssi lopulta oli.

Seinäjoen S-kiekon kasvatin, Petri Kontiolan, ura Liigassa alkoi kaudella 2003–04 Tapparassa. Huikeaan uraan mahtui pelejä NHL:stä, AHL:stä, KHL:stä sekä tietysti Liigasta.

Kontiola on aina elänyt pisteistä. NHL:ää lukuun ottamatta Kontiola paukutti yli puolen pisteen keskiarvolla koko uransa.

Torstaina ura päättyi 20 kauden jälkeen Tapparan paikallisvastustajan Ilveksen nutussa. Lopettamispäätös kerrottiin medialle jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua.

− Mietin jo HPK-kauden jälkeen lopettamista, mutta halusin vielä kokea areenan. Sitten taas viime kauden jälkeen tuntui, että yksi kausi täytyy vielä kokea tuon areenan hurmoksen takia.

Kontiola kertoi, ettei vielä ei oikein tiedä, mitä tekisi tulevaisuudessa. Kysymykseen valmentamisesta Kontiolalla on hänelle tyypillisesti humoristinen vastaus.

− Haluan jotain suurta. Toimitusjohtajan paikka olisi varmaan hyvä, kertoili Kontiola virne suupielessä.

Petri Kontiolan rento suhtautuminen lajiin jätti jälkensä.
Kuva © Jarno Hietanen

Viimeinen kausi oli Kontiolan mukaan suuri pettymys, kun Ilves ei päässyt finaaliin. Pronssimitalit hän koki lohdutuspalkintona ja totesi kyllä lopulta, että varmasti viikon päästä sekin alkaa maistumaan paljon paremmalta.

Varsinaisesti pronssiottelusta Kontiolalla ei ollut mielipidettä.

− En osaa ottaa kantaa tuosta pelistä. Lähtökohtaisesti kaikki pelataan, mitkä ohjelmaan on laitettu. 

Uran parhaina muistoina Kontiola pitää maaotteluita. Kysyttäessä joitain mieleen painuneita pelaajia uran vaiheilta, Kontiola täräyttää tutun nimen.

− Kyllä uran alkuvaiheilta löytyy yksi selvä nimi eli Ville Nieminen. Hän oli huikea persoona ja esimerkin näyttäjä nuorelle pelaajalle. Kokonaisuudessaan pelikavereina on ollut paljon hienoja persoonia.

Kesätreenien negatiivinen kalske on ollut Kontiolalle tuttua, ja muutosta ei taida hirveästi tulla, vaikka Kontiola tiedostaa, että vähän on syytä treenata.

"Laitetaan nyt puhelin muutamaksi viikoksi kiinni ja vedetään vähän happea."

− Enhän minä koskaan ole hirveästi kesäsin treenannut, joten nytkin vain sen verran, ettei paino pääse paljon nousemaan.

Kontiolan jatkosuunnitelmat esimerkiksi jääkiekon parissa ovat täysin auki.

− Laitetaan nyt puhelin muutamaksi viikoksi kiinni ja vedetään vähän happea. 

Ainakin varmasti edessä on omien poikien Väinön ja Akselin kanssa pelaamista kotipihassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle