Petri Kontiola iloitsi ensikertalaisten onnistumisista − "En tiedä, riittävätkö kiekot, kun niitä pitää ottaa talteen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Petri Kontiola oli pelipäällä.
Kuva © Samuli Huikuri

Suomi voitti Norjan tiistai-illan kamppailussa maalein 5−2 ja ratkaisijoita löytyi laajalla rintamalla. Jokaisen leijonamaalin tekijä ja syöttäjä oli eri pelaaja. Petri Kontiola tarjoili Jere Innalalle maukkaan syötön joukkueen neljänteen osumaan.

− Projekti on menossa oikeaan suuntaan. Tekeminen jäällä on nöyrää emmekä anna liikaa paikkoja vastustajille. 

Yhteensä kolme ensikertalaista teki MM-uransa avausmaalin. Kokenut hyökkääjä pohti, loppuvatkohan kisajärjestäjillä pelivälineet kesken.

− En tiedä, riittävätkö kiekot, kun niitä pitää ottaa talteen. Tänään meillä näkyi rentoutta hyökkäysalueella. Aiemmin takunneella ylivoimallakin tuli onnistuminen, Kontiola tuumasi.

Kontiola pelasi vahvan ottelun Iiro Pakarisen ja Jere Innalan kanssa.

− Homma paranee päivä päivältä ja teemme lujasti töitä. Saimme paikkoja luotua, emmekä joutuneet pyörimään omissa, keskushyökkääjä kertasi.

Kokenut Kontiola sanoi, että olisi ollut tyytyväinen myös vaikkapa 1−0-voittoon, mutta laaja onnistujarintama auttaa turnauksen jatkossa.

− Joukkueessa on pelaajia, jotka ovat seuroissaan tottuneet tulosvastuuseen. Täällä joidenkin rooli saattaa olla erilainen, mutta kyllä kaikki nauttivat pisteiden teosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle