Petrellin perheessä Ässät-peliä odotettiin jo kesällä: "Joni on yksi syy, miksi aloin itsekin pelata"

LIIGA / Haastattelu
Lennart Petrell oli yksi Ässät-pelin hahmoista.
Kuva © Teemu Grönroos
Ässien valmennusryhmään kuuluva Joni Petrell on ollut serkkunsa Lennartin esikuva jo lapsuudesta asti. Lennart Petrellin johdolla HIFK kukisti myös Ässät-peikkonsa.

− Meillä kotona tämä Ässät-peli on ollut odotettu tapahtuma. Tyttäreni on puhunut tästä jo elokuusta asti, eikä hän vielä tänä aamunakaan oikein tiennyt, kumman puolella olisi. Kummisetänsä kun on nykyään Ässien penkin takana, HIFK:n kapteeni Lennart Petrell naurahti.

Petrellin perheen nuorimmilla suosikin valinta kulkee välillä ihan omia polkujaan pitkin.

− Tulos hyvin pitkälle määrittelee, kumman puolella lapset ovat. Ylipäätään minulle tämä oli hieno kokemus olla vastapuolella Jonin kanssa, sillä niin ei ole käynyt usein. Rullalätkää kun pelaamme samassa joukkueessa.

Joni Petrell oli samassa valmennusryhmässä Mikael Kotkaniemen kanssa jo HCK:n joukkueessa.
Joni Petrell oli samassa valmennusryhmässä Mikael Kotkaniemen kanssa jo HCK:n joukkueessa.
Kuva © Timo Savela

Joni Petrell on kuusi vuotta serkkuaan Lennartia vanhempi, joten hän myös oli HIFK-kapteenille tärkeä henkilö ja esikuva. Yhteys sukulaisten kesken oli tiivis.

− Joni oli minulle kuin isoveli ja seurasin aikanaan tarkasti hänen pelaajauraansa. Myöhemmin luulisin, että hänkin on tarkasti katsonut minun pelejäni. Itse asiassa Joni on yksi syy siihen, että aloin itsekin pelata jääkiekkoa.

Lennart Petrellin Ässät-ottelussa riittikin seurattavaa sekä sukulaisille että tuntemattomille. 34-vuotias kapteeni luotsasi joukkuettaan omalla esimerkillään, ja tilille kertyi niin maali, syöttö kuin jääpussi polven ympärillekin.

Tehokas kesätreeni on taannut hyvän fyysisen kunnon, ja viime otteluissa on pistetilikin karttunut mukavaan tahtiin.

− Muutaman viikon ajan on pelaaminen tuntunut todella hyvältä. Kauden avausmaalin lisäksi tuli vielä voittomaali CHL-pelissä Skellefteåssa, ja olemme kaikin puolin hyvässä tilanteessa.

− Alivoimaa pelaan sen verran paljon, että välillä laukauksia osuu meihin hyökkääjiinkin. Ettei tarvitse Markus Ruusun jokaista vetoa torjua, Petrell hymähti.

HIFK mursi Porin-ottelussa pienen tilastokirouksen. Helsinkiläisjoukkue voitti vierasottelun Ässiä vastaan viimeksi 28.10.2014, siis melkein neljä vuotta sitten.

Sen jälkeen Pata on ollut Porin-otteluissa vahvempi kaikkiaan kahdeksan kertaa ja vieläpä ilman yhtään pistemenetystä.

− Suurin piirtein kaikissa noissa peleissä olen ollut mukana, joten oli pieni kutina, ettei tämä ole pistesaaliiltaan paras paikka ollut. En silti tiennyt tuollaista tilastoknoppia.

− Ainakin minulle Ässät-pelit ovat tämän Liigan klassikkopelejä, erittäin tunnepitoisia. Näissä sarjataulukot, kuntopuntarit ja muut vastaavat tilastot voidaan heittää romukoppaan, Petrell kiitteli.

Muokattu 20.10.2018 klo 11.44: Korjattu Lennart Petrellin iäksi 34 vuotta, ei 36, kuten alun perin mainittiin. Myös Petrellin toista sitaattia korjattu, sillä kysymys oli samassa pelissä vastakkain olemisesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle