Petra Nieminen lupaa finaalista: "Laitetaan kaikki, mitä koko kropasta löytyy"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Petra Nieminen haastoi ja aiheutti jäähyn Kanadan Brianne Jennerille.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Petra Nieminen tuo omalla röyhkeällä pelityylillään säpinää kaukaloon. Kanadalaiset turhautuivat suomalaisten pelitavan kanssa. Palauttelu ennen finaalia alkoi heti välierän jälkeen.

Suomen ja Kanadan välieräottelussa merkittävässä asemassa oli erikoistilanteiden hyödyntäminen. Kanada pääsi toisessa erässä yrittämään 1:48 viidellä kolmea vastaan, muttei onnistunut maalinteossa. Suomen alivoimapelaaminen oli hyvällä tasolla, ja yleisö intoutui kannustamaan erittäin kovaäänisesti. Suomi rokotti Kanadaa kahdesti ylivoimalla.

Turnauksessa nuoret pelaajat ovat nousseet hyvin esiin. 19-vuotias laitahyökkääjä Petra Nieminen pelaa rohkeasti ja haastaa kovia vastustajia nöyristelemättä. 

Naisleijonat lähtivät röyhkeästi haastamaan kanadalaisia hankalan alun jälkeen. Rohkea pelaaminen oli päivän teema.

– Joo, kyllä. Vähän lähti huonosti alku, mutta otettiin sitten asioita takaisin ja pelattiin niin kuin pystytään. Sitten se hoitui, kommentoi Nieminen.

Ottelun alku muistutti alkusarjan peliä Kanadaa vastaan. Pelko ei kuitenkaan hiipinyt puseroon vastustajan nopean johtomaalin jälkeen.

– Ei ollenkaan. Tiedettiin, että pystytään. Huomasi saman tien, kun laittoi kiekkoa eteenpäin, että vastustaja alkaa turhautua, kun he eivät halunneet hakea kiekkoa omasta päästään. Saimme siitä vaan energiaa, Nieminen totesi.

Ottelu oli varmastikin paras ottelu pohjoisamerikkalaisia vastaan Naisleijonilta.

– Oli kyllä, ihan mieletön peli. Paras, missä olen ikinä ollut, arveli Nieminen.

Kanada oli haastettavissa nimenomaan heidän puolustusalueellaan. Siellä Kanada ei ole vahvimmillaan. Kiekko piti saada syvään Kanadan päätyyn ja täysi rähinä päälle.

– Laitettiin nöyrästi vaan kiekkoa aina vastustajan päätyyn eikä ruvettu tuomaan omiin päin, koska tiedetään, että vastustaja on hyvä riistopelaamisessa.

Yleisö pauhasi kovempaa kuin kertaakaan aiemmin tässä turnauksessa. Samalla Kanadan joukkueesta paistoi hermostuneisuus. 

– Huomasi, että he turhautuivat koko ajan, jos heihin antoi vähän kovempaa osumaa ja meni maalille. Kyllä se näkyi heidän naamoistaan.

Sunnuntai-illan finaaliin jäi aiemman välierän jälkeen neljä tuntia enemmän palautumisaikaa kuin tulevalla vastustajalla.

– Joo, nyt aletaan tässä palauttelemaan kunnon palauttelut, hotellille syömään ja nukkumaan ja käännetään katseet huomiseen peliin, mietti Nieminen heti välieräottelun jälkeen.

Mitä parannettavaa finaalia varten jäi?

– Sunnuntaina ehkä omat pelaajat pysyvät koko ajan hallussa. Otetaan ne viimeiset sentit, että oltaisiin kiekolla joka kerta ensimmäisinä, mietti Nieminen.

Millaisia ohjeita kokenut 45-vuotias Riikka Sallinen on antanut teille nuorille teini-ikäisille?

– Sieltä vanhemmilta tulee vaan käskyä, että nyt pelataan, miten osataan, Nieminen kertoi.

Finaali on ainutlaatuinen tapahtuma ja samalla kauden päätös. Säästellä ei tarvitse.

– Ensi peliin saa laittaa ihan kaiken, mitä koko kropasta löytyy. Sen jälkeen ei tarvitse yhtään jossitella, Nieminen sanoi päättäväisesti.

Suomessa on sunnuntaina vaalipäivä. Eduskuntavaalien vaalivalvojaiset tulevat televisiosta samaan aikaan MM-finaalin kanssa. Luuletko, että voitatte tuon lähetyksen TV:n katsojaluvuissa?

– Joo, kyllä mä uskon, että voitetaan, naurahti Nieminen.

» Lähetä palautetta toimitukselle