Pereskokov palaa innolla Suomen kentille - hyökkäysvaistot vakuuttivat jukurijohdon

LIIGA / Haastattelu
Jukureissa odotetaan Pereskokovilta hyökkäystehoja.
Kuva © Tero Liikanen
Jukureiden hyökkäykseen saapui aimo annos taitoa, kun venäläinen Vadim Pereskokov liittyi maanantaina mikkeliläisryhmään. Hyökkääjä vakuuttui Liigan tasosta jo viime kaudella ja hän olikin innoissaan toisesta mahdollisuudesta Suomessa.

Jukureiden joukkue täydentyi maanantaina uudella hyökkääjällä, kun seura julkisti Vadim Pereskokovin sopimuksen. Hyökkääjälle oli selvä tarve, sillä mikkeliläisten riveistä loukkaantumisen vuoksi sivussa ovat Janne Ritamäki, Mika Partanen sekä Ville Leskinen.

Päävalmentaja Pekka Kangasalusta uskoo venäläishyökkääjästä olevan paljon iloa joukkueelle ja tuovan apuja erityisesti hyökkäystehojen kautta tehottomuuden kanssa ajoittain painineeseen ryhmään.

− Pelit näyttävät sitten hänen roolinsa, mutta kyseessä on hyvin luisteleva ja taitava pelaaja. Sen taidon hyödyntäminen meidän pelaamisessa on valmentajien tehtävä, että saadaan paras irti. Uskon, että hän tulee pomminvarmasti auttamaan meitä. Annetaan hyvä rooli ja vapaat kädet sen taidon esiintuomiseen, niin sillä tavoin uskon pelaajasta saatavan kaikki hyöty irti, Kangasalusta summasi.

Pereskokov on TsSKA Moskovan kasvatti ja siellä hän pelasi myös uransa ensimmäisen KHL-ottelun kaudella 2012-13. Tällä kaudella 25-vuotias hyökkääjä on kuulunut Spartak Moskovan joukkueeseen, mutta siellä hän jäi täysin vaille peliaikaa. 

Suomikaan ei ole Pereskokoville vieras maa, sillä hän kiekkoili viime kaudella Pelicansin riveissä 25 ottelua tehoin 3+4. Hyökkääjä oli iloinen saadessaan mahdollisuuden palata Suomeen pelaamaan.

− KHL oli hieno kokemus ja pelaaminen siellä oli mahtavaa. Minulla oli kuitenkin vähän hankalaa Spartakissa, kun jäin ilman peliaikaa siellä. Olen otettu, että Jukurit tarjosi minulle toisen mahdollisuuden päästä Suomeen pelaamaan. Täällä on kovatasoinen sarja, eikä pelaaminen ole yhtään helpompaa kuin KHL:ssäkään, Pereskokov kertoi.

− Suomessa pelataan paljon vauhdikkaampaa peliä verrattuna KHL:ään. Liigan taso vakuutti minut viime kerralla ja uskon, että pystyn täällä kehittymään edelleen.

"Viime kausi osoitti, että potentiaalia on"

Jukureiden urheilutoimenjohtaja Mikko Hakkaraisen mukaan uutta hyökkääjä haettaessa käytiin läpi useita eri vaihtoehtoja. Pereskokov koettiin lopulta parhaaksi vaihtoehdoksi erityisesti hyökkäystaitojensa vuoksi.

− Hänen viime kauden otteensa olivat jääneet minun mieleeni ja tietysti katsottiin suurin osa hänen viime kauden peleistään läpi. Keskusteltiin päävalmentajan kanssa pelaajasta ja sitten huolella perattiin taustat läpi. Sen jälkeen katsottiin lisää pelejä ja pohdittiin onko se varmasti meidän joukkueeseen sopiva pelaaja, joka mahdollistaa meidän pelaavan parempaa lätkää, Hakkarainen valotti hankintaprosessin etenemistä.

− Kyllähän Vadimissa huomion kiinnitti sellaiset hyökkäyspelaajan vaistot. Venäläisen juniorimyllyn läpi käyneenä, niin kyllähän sieltä taitavia ja hyväjalkaisia pelaajia tulee. Viime kauden otteet Pelicansissa osoittivat jo, että potentiaalia on ja uskon hänen ottavan ison roolin meillä.

Pereskokovin pelilupa-asiat tulivat kuntoon jo maanantaina ja hän on todennäköisesti mikkeliläisryhmän kokoonpanossa keskiviikon vierasottelussa Sportia vastaan. Kangasalustan mukaan uuden vahvistuksen kanssa edetään kuitenkin rauhassa. Pereskokov itse pysyi myös tavoitteissaan maltillisena.

− Ensimmäisenä isoimpana juttuna on joukkueena päästä pudotuspeleihin. Henkilökohtaisesti pyrin auttamaan joukkuetta jokaisessa pelissä parhaalla tavalla, Pereskokov linjasi.

− Lähtökohta hänellä on se, että viime pelistä on aikaa, joten ajetaan rauhassa sisään ja annetaan aikaa kotiutua sekä tutustua jätkiin. Ei ole koskaan helppo tilanne tulla uutena joukkueeseen, mutta uskon meidän pystyvän tarjoamaan hyvän ympäristön. Me kaikki olemme innoissamme, että saadaan Vadim tänne, päätti Kangasalusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle