Pennasen mukaan Nuorten Leijonien otteet paranivat Sveitsiä vastaan – "Varmasti peliä saadaan jäähyttömämmäksi"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Päävalmentaja Antti Pennonen oli tyytyväinen joukkueen luomiin maalipaikkoihin.
Kuva © Leijonat.fi/Pasi Mennander

Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Antti Pennanen oli Sveitsi-voiton jälkeen tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

– Pelaajat olivat valmistautuneet otteluun erittäin hyvin. Pelasimme hyvän pelin ja meillä oli paljon maalintekopaikkoja.

Pennanen kehui muun muassa joukkueen peliotetta.

– Kaiken kaikkiaan peliotteessa oli paljon sitä, mitä haluamme nähdä. Tämä oli iso steppi eteenpäin verrattuna Saksa-otteluun. Tilastot näyttävät, että olimme selkeästi [Sveitsiä] edellä.

Erityisesti Pennanen korosti maalintekopaikkojen tärkeyttä. Suomi pystyikin luomaan niitä Sveitsiä vastaan ja otteluun mahtui neljän tehdyn maalin lisäksi useita tolppalaukauksia.

Kehityskohteitakin Pennanen toki löysi heti tuoreeltaan esimerkiksi jäähyistä. Sveitsiä vastaan Suomi otti kuusi kahden minuutin rangaistusta.

– Huonoja jäähyjä mukana. Varmasti joku tuli vähän kevyestikin. Meidän pitää sopeutua linjaan, joka on erilainen, kuin mihin olemme tottuneet. Varmasti peliä saadaan jäähyttömämmäksi.

Suomella on seuraavaksi kaksi välipäivää ennen keskiviikkoillan ottelua Slovakiaa vastaan. Tauon riskinä on niin sanottu hotellikuolema eli hotellihuoneeseen tylsistyminen nyt, kun pelaajat joutuvat elämään poikkeuksellisen eristyksissä muusta maailmasta.

– Uskon, että täällä on paljon kypsiä, järkeviä ammattilaisia mukana matkassa, Pennanen kommentoi. – He varmasti itse tietävät, mikä on heille tässä kohtaa parhaaksi. Tietenkin autamme ja tuemme heitä. Onneksi on muutama peli, joita voi seurata, ja pingiksessä valmentajat ovat tällä hetkellä voitolla. Toivottavasti hotellista löytyy joku haastamaan. En usko, että hotellikuolema iskee.

» Lähetä palautetta toimitukselle