Pennanen kiitteli Nuorten Leijonien asennetta Kanada-tappion jälkeen: "Se kertoo siitä, että he ovat vihaisia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Antti Pennanen oli tyytyväinen Nuorten Leijonien reaktioihin tappion hetkellä.
Kuva © Tiia Honkamaa tiia.honkamaa@jatkoaika.com

Antti Pennanen saapui Kanada-ottelun jälkeen haastattelualueelle realistisin ajatuksin. Nuorten Leijonien päävalmentaja tunnusti nähdyt tosiseikat, muttei vaipunut tappion myötä murheeseen.

− Alussa veimme peliä ja taisi olla 5−0 laukauksetkin. Ensimmäinen Kanadan maali oli vähän halpa ja kiistatta vastustaja oli erittäin tehokas. Emme oikein toipuneet siitä ja toinen erä meni vähän läpi sormien.

− Kolmanteen erään paransimme ja saimme kiriä aikaiseksi. Opimme sen, että varsinkin ensimmäisessä ja kolmannessa maalissa oli vähän löysää puolustamista ja heti kiekko on pussissa.

Vaikka Kanada vei numeroiden valossa peliä läpi 60 minuutin, löysi Pennanen Suomen pelistä myös hyviä asioita.

− Kamppailut ja pelin virtaukset olivat ihan ok. Kaveri on kyllä erittäin hyvä, kun aletaan tekemään maaleja ja pelaamaan maalinedustalla.

Haastattelualueella käyneet suomalaispelaajat olivat pääosin tuimailmeisiä ja keskittyneitä, vaikka tappio-ottelun päättymisestä ei ollut vierähtänyt tovia kauempaa.

Mistä tuimailmeisyys sinusta kertoo?

− Se kertoo siitä, että he ovat vihaisia ja nimenomaan oikealla tavalla. He tietävät itsekin, että ei riittänyt. Kärkipelaajia täällä varmaan on käynyt, niin he ovat varmaan miettineet, että "hiivatti sentään, pitää olla parempi". Se on tervettä ja oikein, Pennanen totesi.

Kanada voitti Suomen lopulta 6−3. Nuoret Leijonat iskivät kolmannessa erässä kaksi maalia, kun taas vaahteralehtipaidat jäivät vain yhteen osumaan.

Maalitilanteen haaston videotuokio hämmensi

Pennanen on itse ollut aiemmin vastaavassa tilanteessa Nuorten Leijonien kanssa. Edellisen kerran, kun alle 20-vuotiaat mittelivät mitaleista hävisi Suomi Kanadalle alkulohkon päätöspelin. Silloin puolivälierässä kaatui komeasti Ruotsi.

− Ei tässä ole mitään ihmeellisempää. Opimme ja saamme kokemuksia. Tällaiset yleensä tekee hyvää. Pelaajien reaktiokin kertoo siitä.

Suomi sai ottelun kolmannessa erässä paljon ylivoima-aikaa, mutta onnistui maalinteossa erikoistilanteiden aikana vain kertaalleen.

− Ei se ollut ihan sitä, mitä halusimme. Viidellä kolmea vastaan olisi pitänyt tulla maali. Se vähän kuvaa sitä, että ihan ok ei riitä huippujoukkueita vastaan. Kanada puolusti erinomaisesti meidän alueelle tulovaiheemme, Pennanen analysoi.

Ottelun tiimellyksessä Kanada päätti haastaa Suomen toisen osuman. Tuomarit kävivät selvittämässä tilanteen kulun suomalaisten vaihtopenkille.

− He sanoivat, että eivät nähneet sitä videota. Silloin haasto kumoutuu. He eivät siis olleet katsoneet videolta mitään, koska eivät olleet nähneet videolta mitään. Se kumoaa haaston ja siksi ei tullut jäähyä. On niin monimutkainen sääntö, Pennanen päivitteli.

Suomi pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun nuorten MM-turnauksessa ovat vuorossa puolivälierät.

» Lähetä palautetta toimitukselle