Pennanen ei yllättynyt Nuorten Leijonien sankarin suorituksesta − "Taustalla on kahden vuoden kokemus Juhasta ja tietenkin kaikista maalivahdeista"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Antti Pennanen luotsasi Nuoret Leijonat MM-finaaliin.
Kuva © Tiia Honkamaa tiia.honkamaa@jatkoaika.com

Nuoret Leijonat olivat juuri voittaneet MM-välierässä Ruotsin 1−0. Median eteen asteli tyyni päävalmentaja Antti Pennanen.

− Aika rauhallinen ja levollinen tunne on. Olen kovin onnellinen ja kiitollinen pelaajien puolesta. He saavat arvoisensa päätöksen (junioripolulleen). Se tapa, millä he pelasivat ja sitoutuivat... Matka heidän kanssaan on ollut jo tähän asti upea. Olemme puhuneet paljon asioista, muustakin kuin jääkiekosta, luotsi sanaili.

Vaikka ottelu oli vähämaalinen, oli molemmilla joukkueilla omat paikkansa osumiin.

− Peli oli tiukka, mutta kyllä me olimme lähempänä tehdä toisen tai kolmannen maalin. Oli läpiajoja ja tolppia kolmannessa erässä. Annoimme vastustajalle viisi paikkaa viidellä viittä vastaan, niin onhan se erinomainen suoritus tuossa kohtaa.

Johtajan ratkaisu

Kasper Puutio iski pelin ainoan osuman yksilösuorituksen päätteeksi ylivoimalla.

− Suorahyökkäysmaali, jossa kaistaan syntyi tilaa, ja ”Kappe" hyödynsi sen. Häntä ei suotta valittu meidän parhaimmistoon. Hän pelaa hienosti ja on erinomaisen kypsä ihmisenä. Loistava luonne ja pitää huolta tuosta joukkueesta, Pennanen kiitteli.

Suomen alivoima on ollut tikunnokassa pitkin turnausta ja sen onnistumisprosentti on ollut kummallisen huono.

− Kolmella viittä vastaan pelaaminen ja alivoima muutenkin olivat tänään avainasemassa. Alivoimamme sai varmasti itseluottamusta. Myös maalivahtipeli loisti, iloitsi Pennanen kurssin kääntymisestä.

Maalivahti vaihtui

Joukkueen maalille Ruotsia vastaan luisteli Juha Jatkola. Puolivälierässä voiton ottanut Leevi Meriläinen sai väistyä. Pennanen avasi ulkopuolisille hieman yllättävän ratkaisun syitä.

− Taustalla on kahden vuoden kokemus Juhasta ja tietenkin kaikista maalivahdeista. Siihen pohjautuen päätös tehtiin. Historia ja myös tämä hetki vaikuttavat. Näimme, että Juha pääsee hyvästä paikasta pelin. Olen aina tykännyt siitä, että hän on rauhallinen ja lukee hyvin peliä. Kuten tänään näimme, hän on myös kylmäpäinen tuolla maalilla.

− Ei yllättänyt, että hän vetää tuollaisen suorituksen. Hän muistaakseni nollasi Ruotsin myös viime vuoden marraskuussa, Pennanen sanoi ja vahvisti Jatkolan torjuvan myös finaalissa.

Viimeinen yhteinen kokemus

Nuoret Leijonat juhli finaalipaikkaa villisti heti summerin soitua. Myös haastatteluissa käyneet pelaajat puhkuivat tarmoa kohti huipennusta mentäessä.

− Kuuntelin, että varmaan he ovat pumpanneet itsensä jo täyteen. Heillä on hauskaa keskenään. Joukkue on innostunut ja se on tärkeintä. Emme menettäneet edellisessä Kanada-pelissä itseluottamusta. Saimme ehkä jopa sitä lisää. Makea päivä tulossa, Pennanen hykerteli.

Suomi hävisi Kanadalle alkusarjan päätösottelussa. Nyt tilanne on toinen ja täysin uusi. Nyt ottelun lopputulos ratkaisee maailmanmestarin.

− Teesit ovat samat kuin viimeksi, mutta tietysti pitää tarkentaa. On sellainen olo, että kaveri oli erinomaisen tehokas. Meidän pitää pystyä vaikuttamaan siihen ja olla maalinedustoilla vahvempia. He tekivät viimeksi viidestä maalista kolme maalin edestä. Meillä on myös paikkamme iskeä, kun he joutuvat puolustamaan omalla alueellaan, Pennanen ennakoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös