"Pelkäsimme Suomea", sanoi Sveitsin Bastian Guggenheim

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Bastian Guggenheim pelaa Tšekissä lähes puoliksi kotiyleisön edessä.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Sveitsi yllätti itsensäkin voittamalla Suomen alkulohkon viimeisessä ottelussaan. Bastian Guggenheim myöntää, että Venäjää vastaan joukkueen on onnistuttava sataprosenttisesti.

Suomi-Sveitsi -ottelun päätyttyä Werk Arenan käytävillä näkyi iloisia sveitsiläispelaajia. Yksi heistä oli Bastian Guggenheim, joka pelaa Sveitsissä Langnaun organisaatiossa. Puolustuspäässä luutiva Guggenheim täytti marraskuussa 18 vuotta.

Itse asiassa Guggenheim pelaa nyt osittain kotikisojaan. Hänellä on myös Tšekin kansalaisuus, sillä hänen äitinsä on kotoisin Tšekistä, ja nimenomaan Ostravasta. Englanniksi Guggenheim ei haastattelua uskalla antaa, mutta äidin kieli tšekki sujuu hyvin.

− Pelasimme hyvän pelin, mutta ensimmäisessä erässä meitä hirvitti. Tiesimme, että vastassa on viime vuoden mestari, Guggenheim tunnusti.

Viime vuonna Suomi löi juuri Sveitsin välierässä matkalla kohti mestaruutta. Sitä ennen Sveitsi oli pudottanut Ruotsin puolivälierissä.

− Toisessa erässä saimme tehtyä avausmaalin. Sitten maaleja olikin jo kaksi, ja kun kolmas maali tuli, tajusimme, että emme enää halua hävitä ottelua, Guggenheim hehkutti.

Sveitsin maalivahtia Stéphane Charlinia Guggenheim kehuu.

− Omasta mielestäni hän oli Suomea vastaan ottelun paras pelaaja!

Välierässä Sveitsi kohtaa Venäjän torstain ensimmäisessä ottelussa. Se alkaa kello 13.30 Suomen aikaa Třinecissä.

− Jäähyistä on päästävä eroon, jos haluaa menestyä Venäjää vastaan. Otamme koko ajan liikaa jäähyjä. Meidän on annettava sata prosenttia heti alusta alkaen, niin saatamme onnistua, Guggenheim järkeili.

» Lähetä palautetta toimitukselle