Pelikuorman kasautuessa on tiedettävä, mitä jäällä tekee − "Meillä ei kaikilla välttämättä riitä jalka"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jalosella on homma hanskassa.
Kuva © Samuli Huikuri

Jukka Jalonen totesi Saksa-välierän tauottua, että tiiviin pelitahdin alla Leijonat on välillä vaikeuksissa ja aina ei mene niin kuin he haluaisivat, mutta kaikkien lyödessä itsensä likoon myös onni kääntyy.

−  Kiekotkin vähän yleensä pomppivat sellaisille joukkueille. Saksa teki tänään samoin, ei mitään moittimista. Loistava peli heiltä, Jalonen kehaisi.

Pelin alku oli varsin tarkkailevaa, eikä kumpikaan joukkue päässyt maalipaikoille.

− Vähän siinä alussa tuijottelimme ja katsoimme, että mikä on meininki, kun ei päässyt kiinni.

Päävalmentajan mukaan finaalivastus Kanada pelaa erityyppistä peliä kuin Saksa. Leijonat kohtasi vaahteralehtipaidat jo alkulohkossa. Kyseessä on myös MM-finaalin toisinto vuodelta 2019. Sillon kävi suomalaisittain hyvin.

− On helpompi, jos peli virtaa molempiin suuntiin. Meillä ei kaikilla välttämättä riitä jalka siihen, että mennään koko ajan päästä päähän. Täytyy siis pelata viisaasti, totesi Jalonen huomauttamalla, että kyseessä on 10. peli 16:n päivään.

− He tulevat keskialueelta nopeasti yli ja suoraan maalille. Kanada on vahvimmillaan meidän päässä ja heikoimmillaan omassa päädyssä. Olemme sitä vahvemmilla, mitä enemmän olemme hyökkäyspäädyssä, Jalonen ennakoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle