Peliittakippari Ek sätti itseään joukkueen hävittyä FPS:lle: "Pitäisi olla esimerkki eikä se huonoin ja joustavin lenkki"

MESTIS / Haastattelu
Aleksi Ekin Peliitoille jäi paljon parannettavaa perjantain ottelusta.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto
Peliittojen kapteeni Aleksi Ek ei ollut lainkaan tyytyväinen omiensa suorituksiin 3−7 -kotitappiossa FPS:lle. Sapiskaa sai niin oma kuin joukkueenkin pelisuoritus.

Positiivisissa merkeissä Mestis-kautensa aloittanut Heinolan Peliitat sai perjantai-illan kotiotteluunsa vastaan Forssan Palloseuran. Tasaisen avauserän jälkeen forssalaiset ottivat kamppailussa kuskin paikan ja menivät menojaan 3−7 -vierasryöstöön.

Ottelu ratkesi juuri toisessa erässä, kun Peliitat sortuivat huonoihin jäähyihin ja pelin ote lipesi täysin FPS:n käsiin. Vieraat tekivät erässä viisi maalia, joiden myötä peli oli käytännössä taputeltu. Forssalaisten maalivahti Eetu Nieminen selvisi erästä ilman yhtäkään torjuntaa, voisi siis sanoa, että Peliitat ei aivan saanut koneitaan käyntiin.

− Eka erä oli tasainen, vastustajalla oli siinäkin kyllä paikat mennä johtoon. Toisessa erässä tuli turpaan niin paljon kuin voi, kolmas sitten pelailtiin loppuun. Aikamoinen muutos oli meidän aiempien pelien esityksiin. En tiedä mitä tiistain ja tämän päivän välillä mahtoi tapahtua, kun tulos oli tämä, Peliittojen kapteeni Aleksi Ek kertasi tapahtumia ottelun jälkeen.

Toisessa erässä tuli turpaan niin paljon kuin vain voi.

− Itse aloitin hyvällä merkkausvirheellä meidän mahalaskun tänään. Testailtiin myös meidän sataprosenttista alivoimaa ihan huolella. Ei tarvitse sitäkään enää murehtia, ei ole sataprosenttinen enää. Petti vähän pokka koko jengillä ja alettiin panikoimaan. Lopetettiin meidän yksinkertainen, simppeli pelaaminen ja ruvettiin neppailemaan, Ek jatkoi.

Ilta jätti paljon mietittävää, mutta kauaa sitä ei ole aikaa märehtiä, sillä seuraavan kerran Peliitat pelaa jo lauantaina Kiekko-Espoota vastaan vieraissa. Joukkueet kohtasivat viiimeksi tiistaina Heinolassa, joten vastustaja on jo tuttu. Tuolloin Peliitat kaivoi voiton 3−2 voittolaukausten jälkeen. Ek näkee, että perjantain ottelu on jätettävä taakse ja tultava aiempien pelien väkevällä peli-ilmeellä peliin, niin voitto on otettavissa.

− Positiivinen alku  on kaudelle saatu. Harkkapeleissä oli pieniä ongelmia tuloksen kanssa, pelattiin ihan hyvin, mutta pikkuasiat olivat vähän vaiheessa. Uskottiin kuitenkin, että ne loksahtavat kohdalleen.

− Voitto KOOVEEsta heti sarjan alkuun toi nuoreen porukkaan sitten uskoa, että me pärjätään tässä ja pystytään luottamaan omaan tyyliin. Pari tappiota tuli sitten, mutta käännettiin hyvin niistä eteenpäin ja saatiin voittoputkikin aikaan. Pitää vaan siirtää huomenna Espooseen se, mitä ollaan oltu kotihallissa ennen tätä päivää.

Ensimmäisen kauden kapteenina tämä ei ole sellainen peli mitä  haluaa pelata.

Heinolalaisen kiekkokoulun kasvatti Aleksi Ek on noussut kotikylänsä joukkueen kapteeniksi jo verrattain nuorella iällä, 22-vuotiaana. Peliittojen lisäksi hän on pelannut Mestistä viime kaudella SapKossa ja KeuPassa, sekä saanut myös 28 ottelua tililleen Liigassa Pelicansin paidassa kolmen kauden aikana.

− Omalta osaltani ihan plusmerkkinen kausi tähän asti tätä päivää lukuunottamatta. Ensimmäisen kauden kapteenina tämä ei ole sellainen peli mitä haluaa pelata. Pitäisi olla esimerkkipelaaja eikä se huonoin ja joustavin lenkki meidän puolustuksessa. Pitää mennä vähän itseensä ja katsoa, miten peliin valmistautuu, ettei tekeminen ole tuon näköistä jatkossa, hän ruotii.

» Lähetä palautetta toimitukselle