Pelicansin puolustaja Matteo Pietroniro debytoi Liigassa voitto-ottelussa − "Nautin joka hetkestä"

LIIGA / Haastattelu
Matteo Pietroniro sai alleen ensimmäiset minuuttinsa Liigassa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Täksi kaudeksi Lahden Pelicansiin USHL:stä Yhdysvalloista siirtynyt Matteo Pietroniro pääsi tekemään liigadebyyttinsä perjantaina. Puolustaja saalisti yhden syöttöpisteen jatkoajalla Pelicansin voittaessa TPS:n 3−2.

Pelicans-puolustaja Matteo Pietroniro pääsi pelaamaan avausottelunsa Liigassa Lahden perjantai-illassa Pelicansin kohdatessa TPS:n. Ottelu oli 20-vuotiaalle Yhdysvaltojen ja Kanadan passit omistavalle puolustajalle ensimmäinen aikuisten sarjapeli.

− Tuntui mahtavalta pelata. Ottelussa oli kova tempo ja mentiin paljon päädystä päätyyn.

Suomessa Pietroniro ehti pelata muutaman harjoitusottelun Mestis-joukkue Heinolan Peliittojen riveissä ennen Pelicansin mukaan pääsemistä.

− Se oli sopeutumista varten, pelasin siellä muutaman pelin. Täällä olen sen jälkeen ollut päivittäin jäällä ja tehnyt kovasti töitä. Nyt pääsin pelaamaan ensimmäisen pelini ja nautin joka hetkestä.

Ottelussa vihellettiin paljon rangaistuksia ja osa tuli melko epäselvistäkin tilanteista. Ainakin lahtelaiskannattajat kuumenivat näistä jonkin verran.

− Rangaistukset eivät ole meidän hallinnassamme. Teimme hyvää työtä joukkueena ja keskityimme siihen, mitä meidän pitää tehdä. Lopulta työnteko palkittiin ja saimme pelin tasoihin. Jatkoaikavoitto oli tärkeä.

Miehellä itselläänkin oli hyvä tontti ratkaista ottelu jatkoerässä. Puolustaja pääsi nokikkain turkulaisvahti Rasmus Tirrosen kanssa.

− En saa yleensä paljoa läpiajoja. Ajattelin, että saisin tehtyä siitä maalin, mutta kiekko pomppi lapani yli. Epäonninen pomppu, toivottavasti seuraavalla kerralla saisin sisään jos tuollaisen paikan saan, Pietroniro naurahti epätyypillistä tilannettaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle