Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen velmuilee: ”Pelaaja on valmis vasta, kun on metri multaa päällä”

LIIGA / Haastattelu
Ville Nieminen avaa usein sanaisen arkkunsa.
Ville Nieminen tunnettiin pelaajana räiskyvänä persoonana − eikä hän valmentajanakaan jätä kylmäksi. Nieminen valmistaa Pelicansia perilahtelaiseen identiteettiin, jossa peli-ilo on keskiössä.

Lahden Pelicansin päävalmentaja Ville Niemisellä on ollut kädet täynnä töitä kilpailukauden alla. Harjoituspelikausi alkoi elokuun toinen päivä Rauman Pitsiturnauksesta, jonka Pelicans voitti.

− Turnauksen tärkein merkitys on tietää ja tuntea olevansa hengissä − kausi on alkanut! sanaili Nieminen Pitsiturnauksessa.

Nieminen oli mielissään vuosien varrella muuttuneesta Pitsiturnauksen ilmapiiristä. Vaikka turnauksessa nähdään edelleen runsaasti fyysisiä kontakteja ja ahnasta tilanteisiin menemistä, on turha väkivaltaisuus jäänyt peleistä pois.

− Pelaajakannan nuorentuminen on tuonut tullessaan luonnollista pelaamisen riemua turnaukseen. Muutos johtuu myös liikkuvammista ja taitavammista pelaajista.

Pitsiturnauksen jälkeen Pelicansin harjoitusottelut ovat menneet tuloksellisesti huonommin. SHL:n Växjö Lakers kaatui viime perjantaina 4−3, mutta muissa otteluissa HPK sekä venäläiset KHL-joukkueet Sibir Novosibirsk ja Vitjaz Podolsk ovat olleet lahtelaisia etevämpiä. Viimeisimpänä Pelicansin nujersi Mestis-joukkue Peliitat.

Uuteen kilpailukauteen Nieminen lähtee rakentamaan uutta projektia uusilla pelaajilla.

− Tarkoitus on pitää yllä lahtelaista identiteettiä, jossa tukeudutaan peli-iloon ja pelaamisen riemuun!

» Lähetä palautetta toimitukselle