Pelicansin nuori ykkössentteri Sakke Hämäläinen on hyötynyt joukkueensa tyhjennysmyynneistä − "Paljon peliaikaa, se kehittää"

LIIGA / Haastattelu
Viime kaudella A-nuorissa säkenöinyt Sakke Hämäläinen on kiittänyt saamastaan vastuusta Liigassa.
Pudotuspeleistä pois jäävien joukkueiden päästäessä kärkipelaajiaan maailmalle nuoret lupaukset saavat enemmän vastuuta. Tästä on hyötynyt myös Pelicansin ykkösketjun keskellä pelaava Sakke Hämäläinen, joka iski perjantaina Liiga-uransa avausmaalin Jukureita vastaan.

Pelicans ja Jukurit pelasivat Lahden perjantai-illassa mittelön, joka ei tasollaan päätä huimannut. Lahtelaiset taipuivat lopulta numeroin 1−2. Illan turkooseihin tähtihetkiin kuului ykkösketjun keskellä pelannut nuori Sakke Hämäläinen, joka pääsi iskemään ensimmäisen maalinsa Liigassa.

− Päästiin puolittaiseen 2−1-hyökkäykseen (Waltteri) Merelän kanssa. Merelä ampui hyvän kudin takapatjaan, se osui minua jalkaan ja kimposi maaliin, Hämäläinen kertaa.

− Totta kai se maali lämmittää mieltä, mutta ei se auta, kun hävittiin. Olisi ollut lopussa paikkoja vtehdä vaikka toinenkin.

Pelicans karsi rivejään merkittävästi alkuvuodesta, kun pudotuspelien ulkopuolelle jääminen alkoi käydä todennäköisemmäksi. Pois myytiin tukku avainpelaajia Juhamatti Aaltosesta Antti Tyrväiseen, mikä avasi runsaasti näytönpaikkoja nuorille pelaajille. Hämäläinenkin on tämän myötä päässyt pelaamaan lähemmäs kahtakymmentä minuuttia iltaa kohti.

− Hyvä, että nuoret jätkät saa kokemusta Liigasta tulevaisuutta varten. Totta kai se on vaikeampi tilanne pelata, kun on paljon nuoria, mutta kyllä se meitä auttaa kehittymään.

− Olen päässyt itse pelaamaan paljon ylivoimaa ja alivoimaakin. On tullut paljon peliaikaa, se on kehittänyt. Ihan hyvin olen mielestäni onnistunut, varsinkin puolustussuunnan pelissä.

Vastuulliseksi kahden suunnan keskushyökkääjäksi itseään luonnehtiva Hämäläinen on pelannut pääosin tuttujen miesten kanssa, kun laidoilla ovat viilettäneet Waltteri Merelä ja Aleks Haatanen. Ketju on toisilleen tuttu jo viime kaudelta, kun he pelasivat yhdessä A-nuorten SM-liigaa. Hämäläinen palkittiin sarjan parhaana pelaajana tuolloin.

− Meillä on todella toimiva kenttä. Jo viime vuonna A-nuorissa  pelattiin hyvin. On helppo pelata, kun tiedetään aina missä toiset menee, Hämäläinen kertoo ketjustaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle