Pelicansin kultakypärä Juhamatti Aaltonen on pelannut viime peleissä myös alivoimaa − Tähtihyökkääjä pitää uudesta roolistaan: "Sehän on kunnia, jos sut valitaan pelaamaan joukkueessa alivoimaa"

LIIGA / Haastattelu
Juhamatti Aaltonen on Pelicansin paras pistemies.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Pelicansin kultakypärä Juhamatti Aaltonen teki illan ottelussa Pelicansin ainoan maalin. Hyökkäyspään tehojen lisäksi Aaltonen pitää kunnia-asiana alivoimaroolia, mitä hyökkääjä on pelannut jo useammassa ottelussa.

Pelicans hävisi KooKoolle 1−3-lukemin, kun KooKoo viimeisteli päätöserässä kaksi maalia. Pelicansin kultakypärä Juhamatti Aaltonen, 34, näki ottelun tasaisena, jossa Pelicansilla oli mahdollisuudet voittoon.

− Meillä oli siinä ylivoimat ja 1−1-maalin jälkeen peli muuttui aika tasaiseksi. Kyllä ne ehkä vähän hallitsi peliä, mutta hyvin puolustettiin ja momentum oli. Ei vaan saatu maalia ja kaveri teki 2−1-maalin ja 5−3-ylivoimalla vielä, se oli sitten siinä.

Viikonlopun molemmat peli KooKoota vastaan pelannut Pelicans hävisi molemmat ottelut. Kouvolassa kaukalo on isompi ja Aaltosen mukaan se tuo peliin eroavaisuuksia, kun mennään isommasta kaukalosta pienempään. Aaltonen kokee Lahden pienemmän kaukalon soveltuvan Pelicansille paremmin.

− Kyllähän se muuttuu tosi paljon, kun mennään tähän pienempään kaukaloon. 

− Tietenkin kotikenttä ja kun menet tuonne isoon kaukaloon, niin onhan se vähän eri peli, pitäisi pelata vähän eri lailla siellä, kun välimatkat ovat pidemmät.

Taidokkaana pelurina tunnettu Aaltonen on pelannut jo useammassa ottelussa alivoimaa. Roolia voi pitää epätavallisena taitohyökkääjälle, mutta Aaltonen ei koe asiaa ihmeellisenä.

− Eipä siinä mitään avaamista ole, laitettiin pelaamaan ja sitten pitää pelata.

Omien sanojensa mukaan alivoimaroolista tykännyt Aaltonen kokee kyseisen roolin kunnia-asiana, tiedostaen samalla myös kolikon mahdollisen toisen puolen.

− Tietenkin jos sitä paljon on, niin kyllähän se kuluttaa, niin se on kaikki pois 5−5-pelistä. Mutta sehän on kunnia, jos sut valitaan pelaamaan joukkueessa alivoimaa, sittenhän sitä pelataan ja hoidetaan se kunniakkaasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle