Pelicansin avausmaalin tehnyt Joni Ikonen ennakoi jo KalPa-sarjaa: "Pudotuspeleissä ei ole kavereita"

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Jarno Hietanen
Pelicans nousi runkosarjan päätösottelussa kolmen maalin tappioasemasta 4−3-voittoon. Joukkueen takaa-ajon aloittanut Joni Ikonen iloitsi tavoitteen saavuttamisesta.

Jo ennen ottelua oli selvää, että Pelicans kohtaisi KalPan puolivälierissä. Runkosarjan viimeisessä pelissä ratkaistiin kotietu. Pelicans tarvitsi vähintään kaksi pistettä ottaakseen neljännen sijan. Lahtelaiset saivat hyvän kirinsä ansiosta täyden kolmen pisteen potin. 

− Kotietua lähdimme tavoittelemaan, ja sen saimme. Tämä oli kyllä erikoinen ottelu. Meillä oli todella huono aloitus, mutta saimme tärkeän voiton. Hyvä nousu, Joni Ikonen tuumasi.

Pelicansin kannattajat huusivat pelin jälkeen "Eurooppaan". Täysin varmaa se ei ole mutta mikäli mestari on joku runkosarjan neljästä parhaasta, Pelicans pelaa ensi kaudella CHL:ssä.

− Varmasti faneille se on mukava juttu. Meillä on kuitenkin tähtäimet vain tässä kaudessa, toteaa Ikonen, jonka kohdalla ei ole tiedotettu ensi kauden sopimuksesta.

Ikonen aloitti Pelicansin kirin tekemällä kavennusmaalin vastakiekosta toisen erän viimeisellä peliminuutilla. Jo se antoi uutta suuntaa pelille, ja vielä merkittävämpää oli se, että Pelicans onnistui vielä toistamiseen ennen erätaukoa.

− Varsinkin se toinen maali oli tärkeä, jotta pystyimme lähtemään vain maalin takaa-ajoasemasta päätöserään.

Ikonen oli kolme vuotta Pelicansin puolivälierävastustajan KalPan miehistössä, mutta loukkaantumisten vaivaamana hän pelasi tuona aikana vain 65 ottelua. KalPassa on vielä joitakin tuttuja pelaajia noilta vuosilta, kuten Lasse Lappalainen, Kai Kantola ja Aleksi Klemetti.

− Sillä tavalla ihan kiva, mutta ei se muuta mitään. Ei pudotuspeleissä ole kavereita toisella puolella, kun pelataan. Kentän ulkopuolella voimme olla kavereita. On kuitenkin mukava pelata Kuopiossa. Toivottavasti sekä siellä että Lahdessa on hyvä meininki peleissä. Innolla odotan niitä kohtaamisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle