Pelicansin Ville Niemisen peluutusratkaisu herätti kummastusta ennen suojattinsa Taavi Vartiaisen aloittamaa tappelua – "Ei tässä kukaan ennalta käsikirjoita mitään otteluita"

LIIGA / Haastattelu
Taavi Vartiainen yritti herätellä omaa joukkuetta.
Kuva © alehtola
Lahdessa nähtiin perjantai-iltana tunteikas ottelu, joka päättyi Sportin 3–5-voittoon. Ottelussa tapeltiin kaksi kertaa, joista toinen lähti suoraan aloituksesta, kun Pelicansin Taavi Vartiainen ja Sportin Erik Riska tiputtivat hanskat.

Illan ottelu oli Pelicansille vaikea. Sport meni menojaan ja ottelun toisessa erässä vierasjoukkue iski lukemiksi jo 0–4. Maalia edelsi pitkä Sportin hyökkäyspään pyöritys. Pelicansin hyökkääjistä kentällä olleet Taavi VartiainenArtturi Toivola ja Jesse Ylönen menivät pitkän ja uuvuttavan vaihdon sekä takaiskumaalin jälkeen suoraan uudelleen jäälle. Päävalmentaja Ville Niemisen mukaan kyseessä oli opetus pelaajille.

– Sen takia, kun pelasivat niin huonon vaihdon. Menivät selvittelemään sen vaihdon loppuun asti. Kaksi päivää on tässä taukoa, niin opetuksena menivät jälkensä selvittelemään, pelaamaan hyvän vaihdon ja nostamaan joukkueen tunnetilaa.

Nieminen oli Sportin maalin jälkeen erittäin aktiivinen vaihtoaitiossaan. Hän huusi ja viittelöi ja määräsi saman ketjun takaisin jäälle.

Kun Vartiainen saapui maalin jälkeiseen keskialuealoitukseen, hän aloitti välittömästi keskustelun vaasalaisten vasemman laitahyökkääjän Erik Riskan kanssa. Kun tuomari pudotti kiekon, kaksikko aloitti tappelun. Niemisen mukaan se ei ollut suunniteltu.

– Se, mitä sen jälkeen tapahtui, se ei ollut suunniteltua.

– Peliin kuuluu ihan sinä hetkenä mitä tahansa. Ei tässä kukaan ennalta käsikirjoita mitään otteluita.

Sportin päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoman mukaan Pelicans hyötyi tappelusta laittamalla Sportin penkin sekaisin. Nieminen oli asian suhteen niukkasanaisempi.

– En osaa sanoa.

Pelicans onnistui kaventamaan ottelun tilannetta Vartiaisen ja Riskan nyrkkihipan jälkeen. Lahden illassa nähtiin Vartiaisen ja Riskan jälkeen toinenkin tappelu. Pelicansin Matteo Pietroniro sekä Sportin Steven Seigo pudottivat hanskat.